Ronaldinho i trøbbel

Skal ha vært i besittelse av et forfalsket pass.

PÅGREPET: Her pågripes en mann på golfklubben som Ronaldinho ble funnet i Paraguay. Foto: NORBERTO DUARTE / AFP / NTB Scanpix
PÅGREPET: Her pågripes en mann på golfklubben som Ronaldinho ble funnet i Paraguay. Foto: NORBERTO DUARTE / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den brasilianske fotballegenden Ronaldinho (39) er pågrepet i Paraguay, melder ESPN.

Årsaken skal være at han var i besittelse av et forfalsket pass.

Slo til mot hotell

Innenriksdepartementet i Paraguay har bekreftet at de slo til mot fotballstjernas hotellrom onsdag, der de skal ha funnet det falske passet.

Passet skal være påført korrekt navn og fødselsdato, men feil nasjonalitet. Der det naturlig nok skulle stått at den brasilianske fotballspilleren kom fra Brasil, står det Paraguay, ifølge den paraguayanske sportsjournalisten, Soledad Franco.

Fotballstjerna er nå, sammen med broren Roberto Asis Moreira, i politiets varetekt på et hotell i landets hovedstad Asunción. Torsdag morgen må de forklare seg for politiet.

- De blir ikke fengslet, de er fortsatt under rettslig etterforskning og de må vitne. Da vil det bli avgjort om de vil bli arrestert eller ikke, sier Paraguays innenriksminister Euclides Acevedo.

En mann som var sammen med brødrene er arrestert. Acevedo sier at Ronaldinho og broren samarbeider med politiet, og at de «ble lurt» av mannen som nå er arrestert.

Skylder 20 millioner

Årsaken til at Ronaldinho reiser rundt med falskt pass er etter alle solemerker at en dommer i 2018 beordret å inndra passet hans.

STORHETSTIDA: Ronaldinho var på et tidspunkt regnet som verdens beste fotballspiller. Foto: Back Page Images/REX (8493327ca) / NTB Scanpix
STORHETSTIDA: Ronaldinho var på et tidspunkt regnet som verdens beste fotballspiller. Foto: Back Page Images/REX (8493327ca) / NTB Scanpix Vis mer

Bakgrunnen for det var en utestående gjeld på nesten 20 millioner kroner. Samtidig som han fikk inndratt passet tok også myndighetene kontroll over Ronaldinhos bankkontoer. Innholdet i dem sjokkerte myndighetene.

Der sto det bare 50 kroner på kontoen til mannen som en gang i tida var blant verdens best betalte fotballspillere.

Den utestående gjelden det snakkes om knytter seg til en svær bot han fikk sammen med broren etter at de hadde hatt et ulovlig byggeprosjekt i et beskyttet område.

Ronaldinho er i Paraguay for å promotere sin siste bok «Genio en la Vida» og et helseprogram for jenter og gutter.

I sine velmaktsdager var Ronaldinho en av verdens aller beste spillere, og, om han ikke alltid var best, så var han den største artisten.

Han var en sentral brikke i Barcelona-laget som vant Champions League i 2006, samme året som han selv fikk Gullballen.

- Fulle på trening

Det er likevel ikke til å stikke under en stol at den brasilianske fotballegende ikke alltid var like seriøs, og med årene hadde han en dalende prestasjonskurve.

Da den nå legendariske manageren Pep Guardiola i 2008 tok over Barcelona, som etterhvert skulle utvikle seg til å bli et av de råeste lagene verden noen gang hadde sett, ble Ronaldinho solgt til Milan.

Akkurat hvorfor Ronaldinho ble solgt har ingen noen gang fått et klart svar på, men ifølge daværende lagkamerat Aleksander Hleb, skal Ronaldinho og den portugisiske midtbaneteknikeren, Deco, ikke alltid ha vært i stand til å trene som de skulle.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 03.07.2012 BALLGENI: De som husker Ronaldinho fra glansdagene i Barcelona vet at han er blant tidenes beste fotballspillere. Men dette er vel litt i overkant av det vi kan tro på? Vis mer

- Ronaldinho og Deco møtte opp fulle på trening, hevdet Hleb.

- Litt sprø

Det har versert flere rykter rundt Ronaldinho om at han etterhvert var vel så god i baren som på banen.

En tidligere lagkamerat fra Paris St. Germain hevdet den brasilianske driblefanten festet mer enn han trente.

- Ronaldinho trente ikke noen dager i uka og møtte bare opp på fredag for å forberede seg til kamp på lørdag, sa Jerome Leroy om sin tidligere lagkamerat i 2016.

- Spillere med stort talent som Ronaldinho er litt sprøe, fortsatte Leroy.

Til tross for den noe utsvevende livsstilen var Ronaldinho fotballens ener på midten av 2000-tallet.

Han ble kåret til verdens beste fotballspiller i både 2004 og 2005, og spilte til sammen 97 landskamper og scoret 33 mål for Brasil.

I fjor høst ble Ronaldinho, ironisk nok, utpekt til turistambassadør i Brasil, ifølge Goal.

Dette til tross for at hans eget pass var inndratt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer