Ronaldinho kan følge Beckham til USA

Verdensstjerner på ryddesalg i Barca.

(Dagbladet.no): Josep «Pep» Guardiola har tatt over jobben som manager i Barcelona, og det er nye tider i Katalonia.


Ifølge BBC
har Guardiola allerede gjort det klart at stjerner som Deco, Samuel Eto\'o og Ronaldinho kan forlate klubben, og han forbereder seg nå på å bygge et nytt lag på Camp Nou.

- Vi former nå en ny stall, og Deco, Ronaldinho og Eto\'o er ikke med i planene, sier Guardiola.


Den tidligere midtbanestrategen fokuserer nå for fullt på å skaffe en ny spissmakker til Thierry Henry, men avviser at han er interessert i ettertraktede Cristiano Ronaldo.

Ronaldinhos exit er kanskje den mest oppsiktsvekkende av de tre nevnte, brasilianeren hadde ingen stor sesong under Frank Rijkaard i år, men har lenge vært en stor supporterfavoritt i Barcelona.

Kan bli Beckhams lagkamerat

Arbeidsledig blir han imidlertid neppe lenge.

Ifølge den spanske avisen El Mundo Deportivo har David Beckhams nordamerikanske klubb LA Galaxy allerede tilbudt Barcelona litt over 200 millioner kroner for 28-åringen.

DEN GANG DE VAR NUMMER SYV: Ronaldinho og David Beckham i 2007, da begge spilte en stor rolle på sine respektive landslag. Nå kan de bli stjernekamerater i LA Galaxy, skal man tro spanske medier. Foto: AP/SCANPIX
DEN GANG DE VAR NUMMER SYV: Ronaldinho og David Beckham i 2007, da begge spilte en stor rolle på sine respektive landslag. Nå kan de bli stjernekamerater i LA Galaxy, skal man tro spanske medier. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Ronaldinho selv skal visstnok kunne få tjene opp mot 250 millioner i året i USA, eller omtrent det samme som nettopp Beckham, fordelt på spillerlønn og kommersielle rettigheter.

Dermed fortsetter Galaxy sin storsatsing på stjerner fra de europeiske ligaene, men det spørs om selv enorme pengesummer er nok til å lokke Ronaldinho bort fra toppfotballen på kontinentet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brasilianeren ble tidligere i år koblet til både AC Milan og Chelsea, og skal ikke være klar til å trappe ned fra toppnivå.

Vurderer Ronaldinho i gammel form

Samtidig hinter Josep Guardiola om at det ikke trenger være helt slutt for Ronaldinho i Barcelona, dersom han skulle finne tilbake til tidligere toppslag.

- Hvis han han hadde viljen, hvis han følte at han igjen kunne bli spilleren han en gang var, kunne vi kanskje vurdert det. Men situasjonen her har forverret seg, og løsningen for oss nå blir å skape en sterk atmosfære i garderoben, sier Pep Guardiola.

Deco og Samuel Eto\'o på sin side har allerede vært gjenstand for mye spekulasjoner.

Ifølge opplysninger fra portugisisk TV, gjengitt av svenske Dagens Nyheter, skal Deco allerede være klar for Luis Felipe Scolaris Chelsea.

Ronaldinho kan følge Beckham til USA

Kamerunske Eto\'o har blitt koblet til både Tottenham og AC Milan.

GIGASTJERNE: Etter en treg start med mye skader, er David Beckham nå i ferd med å innfri de store forventningene i LA og USA generelt.
VINKER FARVEL: Både Deco og Samuel Eto\'o har fått beskjed om å flytte på seg av Barcelonas nye manager Pep Guardiola.