<strong>PERLESCORING:</strong> Ronaldinho snur seg rundt med ryggen til mål før han sender ballen i en vakker bue over Villarrel-keeperen. Foto: AFP PHOTO/LLUIS GENE/NTB scanpix
PERLESCORING: Ronaldinho snur seg rundt med ryggen til mål før han sender ballen i en vakker bue over Villarrel-keeperen. Foto: AFP PHOTO/LLUIS GENE/NTB scanpix Vis mer

Ronaldinho mener dette sparket førte til den fineste scoringen i karrieren hans

- Jeg visste at noe stort hadde skjedd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ronaldinho har gjort en grei figur etter at 32-åringen vendte hjem til brasiliansk fotball i 2011. Etter to gode sesonger i Brasil fikk angriperen også et gjensyn med landslaget i januar under ledelse av Luiz Felipe Scolari. Ronaldinho ble blant annet vraket til VM i 2010 under Dunga.

Førstkommende onsdag møtes Brasil og England, og i den forbindelse har Daily Mail stilt den aldrende stjernen noen spørsmål. Ronaldinho sier blant annet at et mål han scoret i ligaen mot Villarreal i 2006 er det fineste han har scoret i sin karriere. Målet til Ronaldinho kan du se her.

- Mitt beste mål må være for Barcelona i kampen mot Villarreal i 2006. Det er scoringen jeg blir spurt mest om, og som jeg er mest stolt av. Xavi chippet ballen til meg, jeg tok den på brystet, snudde meg rundt og traff ballen med et spark over hodet, sier Ronaldinho til Daily Mail.

C Mores La Liga-ekspert Petter Veland husker den elleville scoringen godt, særlig fordi han er Villarreal-supporter på sin hals.

- Jeg husker den scoringen der. Det var vel på et tidspunkt når kampen egentlig var avgjort. Jeg satt og så kampen med en Barcelona-supporter og en Real Madrid-supporter, og jeg må nok innrømme at jeg oppførte meg mer som Barcelona-supporteren i det tilfellet. Jeg reiste meg opp og visste ikke helt hvor jeg skulle gjøre av meg, jeg husker fortsatt at Frode Olsen kommenterte, sier Veland til Dagbladet.

Barcelona ledet på det tidspunktet 3-0, og scoringen kom like før full tid. Veland kunne ikke annet enn å hylle den fantastiske scoringen til Ronaldinho, på et tidspunkt hvor løpet allerede var kjørt for hans kjære Villarreal.

<strong>HYLLET SCORINGEN:</strong> Petter Veland er Villarreal-supporter, men kunne ikke unngå å hylle målet til Ronaldinho. Foto: C More
HYLLET SCORINGEN: Petter Veland er Villarreal-supporter, men kunne ikke unngå å hylle målet til Ronaldinho. Foto: C More Vis mer

- Jeg visste at det var stort det som hadde skjedd, og at jeg måtte gjøre noe for å huske det målet. Jeg husker ikke nøyaktig hva det var jeg gjorde akkurat nå, sier Veland.

- Er det den fineste scoringen som er scoret i La Liga?

- Det er nok ikke helt på topp. Jeg er en brassespark-entusiast, og syns et brassespark er noe av det fineste du kan gjøre på en fotballbane. Det er noe med dramaturgien i kamper også, det spiller inn på hvor fint målet er. Barcelona hadde allerede avgjort kampen på det tidspunktet målet til Ronaldinho kom. Jeg husker spesielt en scoring av Julio Baptista for Malaga i oktober 2011. Det var ikke like vanskelig å utføre som Ronaldinhos mål, men det var spesielt med den avslutningen på en sinnsyk kamp. Men Ronaldinhos mål er definitivt topp fem, sier Petter Veland.

Målet til brasilianeren Julio Baptista i kampen mellom Malaga og Getafe som blir avgjort på overtid, kan du se her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer