Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ronaldinho og Chelsea enige om lønn

81 millioner i året.

(Dagbladet.no): Den spanske avisa Marca hevder at Chelsea har forhandlet fram personlige betingelser med Barcelonas Ronaldinho.

Årslønna skal ligge på pene 81 millioner kroner, og Chelsea ønsker å hente brasilianeren allerede i januar. Ifølge avisa jobber Ronaldinhos bror og agent Roberto de Assis på spreng for å få Barcelona til å gå med på å selge.

Det blir sannsynligvis ikke billig. Samtidig kan det være fristende for Barcelona å selge nå. Ifølge en lite benyttet ansettelsesregel som Fifa og EU er blitt enige om, kan Ronaldinho forlate klubben billig til sommeren.

Billig til sommeren

Ronaldinho har kontrakt med Barca til 2010, med en klausul som gjør at han kjøpes fri for 964 millioner kroner. Men etter å ha fullført tre år av kontrakten til sommeren, kan Ronaldinho si opp jobben med 15 dagers varsel mot å betale kompensasjon til arbeidsgiveren.

Kompensasjonsbeløpet vil bli avgjort juridisk, men ifølge Daily Mail vil beløpet bli på omkring 150 millioner kroner.

Altså kan det være gunstig for Barca å selge nå - spesielt om Ronaldinho skulle være misfornøyd og ønsker seg vekk snart uansett.

På benken 

NY ROLLE: Ronaldinho startet på benken i lokaloppgjøret mot Espanyol på søndag. Foto: Lluis Gene, AFP/Scanpix
NY ROLLE: Ronaldinho startet på benken i lokaloppgjøret mot Espanyol på søndag. Foto: Lluis Gene, AFP/Scanpix Vis mer

Brassen har ikke uttrykt misnøye offentlig, men i de to siste kampene, mot Lyon og Espanyol, har trener Frank Rikjaard benket ham til fordel for 17-åringen Bojan Krkic.

- På grunn av skader og reiser med landslaget har ikke Ronaldinho vært i toppform på trening og har ikke funnet rytmen. Men jeg ser ikke på ham som en innbytter. Han er en fantastisk spiller, og det er Rijkaard klar over, sier Barca-president Joan Laporta ifølge Daily Mail.

Tidligere i uka ble det rapportert at kun en klubb har gitt Barcelona et konkret tilbud: Middlesbrough.

Chelsea er nok en mer sannsynlig kjøper. Også AC Milan nevnes stadig som aktuell.

Broren nekter

Naturlig nok nekter Roberto de Assis at han har forhandlet kontrakt for broren med Chelsea. Det har han tross alt ikke lov til med mindre Barcelona gir Chelsea tillatelse.

- Jeg har ikke mottatt noen tilbud. Det er det bare Barca som kan, så spør dem, sier han til El Mundo ifølge Sky Sports.

Han understreker at broren har det fint i Barcelona, er lysten på å jobbe seg inn på laget igjen og at dagens påstander i spanske aviser overrasker ham.

- Ronaldinho og Chelsea enige om lønn

- Jeg har ikke lest avisene, men det er en stor overraskelse for meg, for jeg har ikke snakket med noen, sier de Assis.

BYTTET INN: Men Ronaldo kom inn på banen. Her forsøker han å lure Espanyol-keeper Kameni.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling