Ronaldinho omtales som feit

Spansk sportsavis mener han følger i Ronaldos fotspor.

(Dagbladet.no):  Barcelona har tapt seg siden sist sesong, påsto Liverpools spanske keeper José Reina før lagenes møte på onsdag.

Ordene så ut til å bli gjort til skamme da det spanske storlaget startet forrykende, anført av Ronaldinho. Men så tok Liverpool mer og mer over, anført av Craig Bellamy og John Arne Riise.

Den spanske sportsavisa AS trekker i dag fram nettopp Ronaldinho som et symbol på det som skjer, tross at han altså viste gode takter tidlig i kampen.

- Ronaldinho har blitt feit

Over et bilde av brasilianeren i bar overkropp, spør avisa om midtbanespilleren er i ferd med å følge i landsmannen Ronaldos fotspor.

Spissen fikk mye kritikk for å være feit under fjorårets fotball-VM, før han etter hvert slo tilbake med to mål - nesten «fattrick».

Nå har også «Ronaldinho blitt feit,» konstaterer AS-artikkelens første setning i dag.

- Har det ikke bra

AVSLØRENDE BILDER: Bildet til venstre er fra Barcelonas møte med Real Sociedad i 2003, mens bildet til høyre er fra onsdagens møte med Liverpool. Faksimile: AS.COM
AVSLØRENDE BILDER: Bildet til venstre er fra Barcelonas møte med Real Sociedad i 2003, mens bildet til høyre er fra onsdagens møte med Liverpool. Faksimile: AS.COM Vis mer

Utenomsportslige problemer og -fokus trekkes fram som forklaringer på spillerens forverrede form, og AS mener han både har blitt treigere og mindre eksplosiv. 

- Jeg har det ikke bra, skal hovedpersonen sjøl ha sagt til sine nærmeste.

«Kampen mot engelskmennene viste sannheten,» mener avisa.


Får trøst av lagkamerater

Men lagkameratene Javier Saviola og Lionel Messi forsvarer teknikeren, som har vært ansett som verdens beste spiller.

- Så lenge han spiller bra, ser jeg ikke noe galt med vekta hans. Dette må dere spørre det medisinske apparatet om. Jeg er ikke med når han spiser, sier Saviola.

- Når noe går galt for laget, får Ronaldinho alltid skylda. Når han scorer, er han best i verden. Han har scoret 16 mål så langt denne sesongen, så det er ingen grunn til å klage, påpeker Lionel Messi, ifølge NTB.

PÅ ONSDAG: Ronaldinho rusler av banen etter onsdagens tap for Liverpool i Spania.
FOR TRE ÅR SIDEN: Ronaldinho feirer etter å ha scoret mot AC Milan under Champions League-møtet på Nou Camp i 2004.