Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronaldinho svarte kritikerne med to mål

- På vei tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ronaldinho svarte sine kritikere med to mål da Barcelona vant 3-1 i storkampen mot Sevilla søndag.

Sammen med Valencias første tap for sesongen, 2-3 mot Celta i Vigo, betyr seieren at mesterligavinneren har tre poengs luke på tabelltoppen.

Etter sitt svake spill i sommerens VM har Ronaldinho famlet etter formen i høst, og flere kommentatorer har stilt spørsmål om han er over karrieretoppen. Selv trener Frank Rijkaard har medgitt at han er bekymret over brasilianerens form.

Søndag var Ronaldinho strålende i oppgjøret mellom forrige sesongs to europacupvinnere.

- Litt etter litt er jeg på vei dit jeg ønsker å være. Jeg vet at jeg ikke har levd opp til forventningene som stilles til årets spiller i verden, sa Ronaldinho.

- Ronaldinho var svært viktig for oss i denne kampen, sa Rijkaard som imidlertid delte ut masse ros til de andre spillerne også.
Trussel
UEFA-cupvinner Sevilla jublet et øyeblikk for kampens første mål, men Julien Escudes nikk på corner ble annullert. I stedet scoret Ronaldinho fire minutter senere på straffespark etter at Escude felte Belletti.

Frederic Kanoute utlignet, men bare to minutter senere slo Ronaldinho til igjen med et vakkert frispark som føk inn via tverrliggeren.

Ronaldinho var en konstant trussel mot gjestenes mål, og han fikk stående applaus fra 80.000 tilskuere på Nou Camp da han ble byttet ut et drøyt kvarter før slutt. Lionel Messi satte punktum i det 81. minutt.


Motsatt
I dag var vi det motsatte av det vi pleier å være. Vi var sårbare, ikke solide, og vi ga bort masse sjanser, sa Sevilla-trener Quique Sanchez Flores.

Valencia fikk sitt første tap i en dramatisk kamp mot Celta, mens Real Madrid mistet nullen i tapskolonnen da byrival Getafe vant 1-0 lørdag.

TILBAKE MED ET SMELL: Ronaldinho scoret to mål da det virkelig gjaldt, mot Sevilla. Foto: Scanpix/Ap
TILBAKE MED ET SMELL: Ronaldinho scoret to mål da det virkelig gjaldt, mot Sevilla. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

Barcelona er tre poeng foran Valencia og Atletico Madrid, fire foran Sevilla og fem foran Real Madrid og Deportivo La Coruna.

(NTB)