Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronaldinho til Ullevaal i august

Åge Hareides menn møter Brasil i privatkamp.

(Dagbladet.no): Jon Inge Høiland eller André Bergdølmo kan begynne å grue seg allerede, trolig skal én av dem passe på Ronaldinho - verdens beste spiller.

De beste brasilianerne kommer!

I dag melder Norges Fotballforbund at Brasil er hanket inn som motstander i en privatlandskamp på hjemmebane 16. august.

Åge Hareide er begeistret over at verdensmesterne fra 2002 igjen er på norsk jord.

- Det er vanskelig å få en bedre motstander i en privatlandskamp enn Brasil. Laget er av ypperste klasse og publikum vil få en god opplevelse. Det er viktig å måle krefter mot de beste, og det bør slo positivt ut foran EM-kvaliken, selv om Brasil ikke ligner noen av motstanderne vi møter der, sier landslagstrener Åge Hareide i en pressemelding.

NFFs informasjonssjef Roger Solheim sier til Dagbladet.no i ettermiddag at det er grunn til å tro at både Ronaldinho, Kaka, Ronaldo, Robinho vil tråkke rundt på gresset i Oslo.

Hvis de er gode nok for Brasil-laget.

- Vi styrer ikke laguttaket til Brasil. Men det ligger til grunn i avtalen at Brasil stiller med sitt aller beste lag. Vi er veldig fornøyd med å få Brasil til Ullevaal, det er rosinen i pølsa., sier Solheim til Dagbladet.no.

Norge har en god statistikk på hjemmebane mot brassene. I 1997 ble Tore Andre Flo til «Flonaldo» etter sine mål i 4-2-seieren.

Ronaldinho til Ullevaal i august

Gode minner

Året etter i VM-sluttspillet scoret som kjent Kjetil Rekdal på straffe...

- Vi er glade for å tilby publikum en så god motstander som Brasil, og vi har gode minner fra sist gang laget besøkte Ullevaal. Dette blir en fotballfest, sier generalsekretær Karen Espelund i NFF-pressemeldingen.

Brasil var på Ullevaal også i 1988. Da ble det 1-1.

Mange billetter blir lagt ut

Har du lyst til å være på kampen, må du være kjapp på labben når billettsalget starter onsdag 3. mai kl. 10. Det kan godt hende det er verdensmesterne fra sluttspillet i Tyskland som kommer til Oslo.

Og NFF tror mange skal få sjansen til å se Brasil-stjernene i Oslo.

- Det blir veldig mange billetter som legges ut for salg til vanlige folk. Vi ser på strukturen i billettsalget i disse dager, og kan ikke si akkurat hvor mange, sier Solheim.

Tidligere har NFF fått kritikk for svak motstand i privatkamper.

MÅLET VI ALDRI GLEMMER: Kjetil Rekdal senkte Brasil med straffesparket som ga 2-1 i Marseille i 1998. Foto: Scanpix
MÅLET VI ALDRI GLEMMER: Kjetil Rekdal senkte Brasil med straffesparket som ga 2-1 i Marseille i 1998. Foto: Scanpix Vis mer

- Det er en sannhet med modifikasjoner at vi har hatt besøk av dårlige lag. Hvis du ser på de 14 beste på Fifa-rankingen, så har vi hatt besøk av 12 av 14 de siste årene. De eneste vi ikke har hatt her er Frankrike og England, sier Solheim til Dagbladet.no

• Din kommentar: Gleder du deg til å se Brasil mot Norge igjen?

CHAMPIONS LEAGUE-FINALE, VM-SLUTTSPILL OG OSLOBESØK: Ronaldinho får en viktig sommer. I går ble han og Barcelona klare for et møte med Arsenal i Champions League-finalen 17. mai.
FLONALDO: Tore André Flo trillet ball med brasilianerne da Norge slo de gulblå på Ullevaal i 1997.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling