KLAR FOR BRASIL IGJEN: Ronaldinho får sjansen av Luiz Felipe Scolari. Foto: SCANPIX/REUTERS/Ricardo Moraes
KLAR FOR BRASIL IGJEN: Ronaldinho får sjansen av Luiz Felipe Scolari. Foto: SCANPIX/REUTERS/Ricardo MoraesVis mer

Ronaldinho tilbake på Brasils landslag

Får med seg Cesar i Scolaris comeback-tropp.

Luiz Felipe Scolari tok tirsdag ut sin første tropp i sin annen periode som Brasil-trener. Blant de utvalgte er Ronaldinho og QPR-keeper Julio Cesar.

Duoen er dermed tilbake i den brasilianske landslagsvarmen til kampen mot England på Wembley 6. februar. Forrige gang Ronaldinho og Cesar spilte for Brasil var i februar i fjor mot Bosnia-Hercegovina.

Spesielt Ronaldinho har slitt de siste årene med å spille seg inn på det brasilianske landslaget. 32-åringen klarte ikke å komme med i VM-troppen i 2010. Han har imidlertid vist tegn på gammel klasse etter overgangen til Atlético Mineiro forrige sesong.

- Jeg vil det alle ønsker, som er å få Ronaldinho og Cesar til å spille fotballen de er kapable til å spille. Få kan spille som dem på sitt beste, sa Scolari om uttaket.

Scolari tok også med spissen Luís Fabiano, men holdt Kaka utenfor. Lazio-spiller Hernanes fikk ikke mye spilletid under Mano Menezes, men er nå med i troppen. Det samme er Bayern München-forsvareren Dante.

Scolari har 18 måneder på seg på å bygge et nytt brasiliansk vinnerlag før fotball-VM på hjemmebane. Brasil drømmer om en sjette VM-tittel. Den forrige kom under nettopp Scolaris ledelse i 2002.

(NTB)