Ronaldinho uteblir på Ullevaal

Men Robinho og andre stjerner kommer. Se Brasil-troppen som kommer til Norge!

SALVADOR/OSLO (Dagbladet.no): Brasils nye landslagssjef, Dunga, tok tirsdag ettermiddag ut troppen som skal møte Norge til treningskamp den 16. august.

De aller største stjernene, som «de magiske fire» (Ronaldo, Ronaldinho, Adriano og Kakà), er ikke med.

Åtte VM-spillere

Troppen består, som Dagbladet.no tidligere har varslet, av en del spillere som til daglig oppholder seg i brasiliansk liga.

Men den ferske landslagssjefen har også funnet plass til en del store navn, som Robinho, Edmílson og Fred, John Carews lagkamerat i Lyon.

Totalt er åtte av VM-spillerne med i Dungas første landslagstropp: Cicinho, Juan, Lúcio, Luisão, Gilbert, Gilbert Hiss, Robinho og Fred.

Dermed holder Dunga løftet sitt om at Brasil-troppen skulle inneholde «en miks av kjente stjerner og nye, yngre spillere».

Dette løftet ga han Norges fotballforbund (NFF) etter at det var blitt sådd tvil om det i det hele tatt ville dukke opp noen stjerner på Ullevaal.

KOMMER - KOMMER IKKE: Verken Ronaldo eller Ronaldinho (f.v.) kommer til Ullevaal. Men det gjør Robinho. Foto: EPA/SCANPIX
KOMMER - KOMMER IKKE: Verken Ronaldo eller Ronaldinho (f.v.) kommer til Ullevaal. Men det gjør Robinho. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer

Utsolgt

Spørsmålet er om NFF innfrir sitt løfte til publikum som har kjøpt billetter til kampen.

Forbundets informasjonssjef, Roger Solheim, sa onsdag til Dagbladet.no at det var intensjonen at alle heltene skulle stille i Oslo.

- Jeg mener ikke vi har lovet for mye, sier Solheim i dag.

- Forutsetningen er jo alltid at et landslag skal stille med sitt beste lag, og vi vet ikke hvorfor det ikke er tilfellet denne gangen. Når det er sagt, er ikke dette noe B-lag, slik det ble spekulert i. Så vi er fornøyd med troppen som kommer til Norge, legger han til.

•Si din mening: Hadde du ventet at flere store stjerner ble med til Norge? Synes du Norges fotballforbund har lovet for mye?

Ronaldinho uteblir på Ullevaal
TIL NORGE: Brasils nye landslagssjef, Dunga, reiser til Norge uten sine største stjerner. Men noen kjente navn er iallfall med.