Ronaldinho vil jobbe med Scolari igjen

- Mine beste år ligger foran meg.

(Dagbladet.no): Barcelonas nye trener Josep Guardiola varslet tidligere i sommer at Deco, Eto\'o og Ronaldinho kunne se seg om etter nye lag.

Deco er klar for Chelsea og Ronaldinho kan følge etter til London. I så fall blir han også gjenforent med sin tidligere landslagstrener Luiz Felipe Scolari.

- Det er fantastisk at «Felipao» er interessert i å hente meg, fordi han er en utmerket trener. Jeg har masse respekt for ham ettersom jeg har kjent ham siden jeg var veldig ung og han var trener i Gremio, sier Ronaldinho til den brasilianske TV-stasjonen Globo.

- Har felles historie

Han er imidletid nøye med å understreke at han fortsatt er Barcelona-spiller, og at han kun fokuserer på trening. Alt annet overlater han til broren og agenten Roberto Assis.

Men på et generelt grunnlag sier Ronaldinho at han gjerne vil samarbeide med Scolari igjen.

- Hvis anledningen bød seg til å jobbe med ham igjen, ville det vært veldig bra. Vi har en historie sammen i fotballen, vi vant VM og det er noe jeg aldri kommer til å glemme, sier han.

Nattens konge?

STOR I JAPAN: Ronaldinho ankom i dag Tokyo på sin egen Asia-turne. Han skal også innom Seoul og Shanghai før han drar hjem til Barcelona for å snakke med klubben om framtida. Foto: Shizuo Kambayashi, AP/Scanpix
STOR I JAPAN: Ronaldinho ankom i dag Tokyo på sin egen Asia-turne. Han skal også innom Seoul og Shanghai før han drar hjem til Barcelona for å snakke med klubben om framtida. Foto: Shizuo Kambayashi, AP/Scanpix Vis mer

Spanske aviser har hevdet at Chelsea-eier Roman Abramovitsj har nedlagt veto mot å hente brasilianeren til Stamford Bridge. Ronaldinho har hatt en miserabel sesong ødelagt av skader og formsvikt.

Tidligere i år ble det hevdet at skadene kunne sette en stopper for karrieren hans.

Onde tunger har hevdet at det er et stadig mer utsvevende natteliv som har ødelagt karrieren.

Men Ronaldinho benekter at han har vært mer på byen enn vanlig det siste året. På direkte spørsmål om det stemmer at han er «nattens konge», svarer Ronaldinho at han er seg selv slik han alltid har vært, og at det aldri har vært noe problem før nå.

- Livet mitt har alltid vært det samme. Jeg har ikke forandret meg siden den første dagen jeg kom til Barcelona. Vanene mine er de samme, men fotball er et spørsmål om form. Når troféene uteblir, starter folk å finne på masse ting, sier han.

Det beste ligger foran

Men verdens beste fotballspiller i 2004 og 2005 tror fortsatt ikke han har vist sitt aller beste.

- Jeg tror den beste perioden i karrieren fortsatt ligger foran meg. Jeg drømmer fortsatt om å vinne ting med landslaget og det motiverer meg til å trene enda mer. Jeg er fortsatt for ung til å tenke at jeg har gjort alt, sier 28-åringen.

Ronaldinho vil jobbe med Scolari igjen

Foreløpig jobber Ronaldinho med å bli kvitt skaden som ødela sesongavslutningen hans. Nå nærmer det seg samtaler med Barcelona om framtida.

- Jeg har ikke reist dit for å snakke med klubben ennå, for fokuset mitt har kunvært på å bli frisk og kunne spille igjen. Når tida kommer for å snakke med dem vil vi sette oss ned og løse alt mulig. Jeg vil bare komme tilbake på banen som før, det er ikke så viktig hvor, ønsket mitt er bare å spille igjen, sier Ronaldinho.

GAMLE VENNER: Luiz Felipe Scolari og Ronaldinho under oppkjøringen til VM i 2002. Brasil ble verdensmester, og Ronaldinho sier han ville sette stor pris på å samarbeide med «Felipao» igjen.
BLI HOS MEG: Fredag møttes Ronaldinho og Barca-kamerat Lionel Messi til vennskapskamp i Venezuela. Etter kampen sa Messi at han håpet Barcelona ville beholde Ronaldinho.
HELT: De japanske barna ser ikke ut til å bry seg om at Ronaldinho har hatt en høyst middelmådig sesong.