- Ronaldinho vil til Premier League

Blackburn vil betale ham 200 millioner over tre år.

TILBUDT 200 MILLIONER: Ronaldinho er for tida hjemme i Brasil for å forhandle med hjemlige klubber om en overgang fra AC Milan. Samtidig lokker Blackburns indiske eiere med store bunker euro. Foto: Olivier Morin, AFP/Scanpix
TILBUDT 200 MILLIONER: Ronaldinho er for tida hjemme i Brasil for å forhandle med hjemlige klubber om en overgang fra AC Milan. Samtidig lokker Blackburns indiske eiere med store bunker euro. Foto: Olivier Morin, AFP/ScanpixVis mer

(Dagbladet): Styreleder Anuradha Desai i det indiske Venky's-konsernet som eier Blackburn, sier selskapets brasilianske kontor er i samtaler med manageren til Ronaldinho med tanke på en overgang.

Hun sier til BBC Radio Lancashire at de er optimistiske.

- Han har lyst til å spille i engelsk Premier League og jeg tror det går i vår favør.

Blackburns norske landslagsspiller Morten Gamst Pedersen kommenterte ryktene om en Ronaldinho-overgang på bloggen sin i går:

- Alle ville vel likt å hatt Ronaldinho på laget...men det var jo desverre det med disse ryktene!

For etter at agentbroren til Ronaldinho fortalte Daily Mirror om interesse fra Blackburn-hold, var Venky's-direktør Venkatesh Rao ute og benektet det og avfeide det som «rykter».

200 millioner Men nå forteller Desai akkurat hvor mange euro de har tenkt å tilby Ronaldinho for tre år i Blackburn.

- For å være presis er det 7,6 millioner euro for det første, og 8,5 millioner for det andre og tredje året, sier hun.

Totalt er det altså snakk om tett oppunder 200 millioner kroner over tre år for 30-åringen som var verdens beste spiller i 2004 og -05, men som ikke har nådd helt opp til gamle høyder de siste årene.

Ronaldinho er i øyeblikket i Brasil sammen med broren og agenten Roberto de Assis for å forhandle med brasilianske toppklubber etter at AC Milan har gitt klarsignal for en overgang.

Vil ha Beckham I det samme BBC-intervjuet bekrefter Anuradha Desai at også Blackburn er lystne på å låne David Beckham fram til den amerikanske ligaen starter opp igjen.

Tottenham ser likevel ut til å ligge best an i kampen om Beckham. Før det skjer noe som helst med den tidligere Manchester United- og Real Madrid-spilleren, må hans nåværende klubb LA Galaxy si ja til et utlån til en europeisk klubb.

- I øyeblikket venter vi på avgjørelsen til LA Galaxy med tanke på et utlån. Det vil i så fall bli et korttidslån fram til sesongstart i MLS, sier en talsmann for Beckham ifølge Reuters.

Neste sesong i Major League Soccer starter 15. mars.

Også Newcastle har vært lansert som en aktuell klubb for Beckham, men manager Alan Pardew avviser at Beckham er den spillertypen han er på jakt etter.

- Jeg ønsker spillere med mer fart i laget, og det er ikke David Beckham. Han er ikke på lista vår, sier den nyansatte Newcastle-sjefen til The Sun.