VRAKET: Ronaldinho får ikke være med i Dungas VM-tropp til Sør-Afrika.Foto: SCANPIX/AP Photo/Max Solinas
VRAKET: Ronaldinho får ikke være med i Dungas VM-tropp til Sør-Afrika.Foto: SCANPIX/AP Photo/Max SolinasVis mer

Ronaldinho vraket fra Brasils VM-tropp

Dunga ga ikke etter for folkets ønske.

||| Verken Ronaldinho eller Adriano blir å se i fotball-VM. Duoen er vraket av Brasils landslagssjef Dunga. Ronaldinho har ikke spilt for Brasil siden april 2009, men har imponert for Milan i italiensk fotball denne sesongen. Flere har ønsket Ronaldinho tilbake på landslaget, men spill i VM blir det ikke. Heller ikke stortalentet og Milan-lagkamerat Alexandre Pato, som har slitt med store skadeproblemer, er med i troppen.
— Det er ingen tvil om Ronaldinhos evner, men jeg har tatt en avgjørelse ut ifra hva som er prestert ute på banen. Heller ikke Adriano får plass i VM-troppen. Wolfsburg-angriper Grafite får derimot plass. Det er en sensasjon, ifølge brasilianske medier. Santos-duoen Neymar og Paulo Henrique Ganso fikk heller ingen plass i VM-troppen. Adriano er vraket som følge av dårlig innstilling. Veteranen kommer ofte sent på trening og har havnet i enkelte kontroversielle episoder gjennom årenes løp.

— Vi ga Adriano mange sjanser, men til slutt måtte vi ta en avgjørelse til det beste for laget, for kollektivets skyld. Mitt hjerte sa en ting, men fornuften noe annet. Det måtte bli slik, sier landslagssjef Dunga. Om duoen Neymar og Gansos fravær lyder Dungas forklaring slik: - Det er ingen tvil om at de fortjener en sjanse, men dette er spillere som slo gjennom for fullt i mars. Tror dere, uansett hvor stort potensial de har, at de vil være klar for et VM-sluttspill. Det kan være så, men historien forteller at det ofte ikke blir slik. Heller ikke den gamle goalgetteren Ronaldo, som har scoret 15 mål i VM, er med. Det var ikke uventet at veteranen ble oversett denne gangen.

En tropp med vinnere Dunga har også tatt ut sju reserver, men navnene på disse er ikke kjent. Brasil jakter på sitt sjette VM-gull. De åpner mot Nord-Korea 15. juni. Kaká er den store stjernen i troppen. Tottenham-keeper Heurelho Gomes har storspilt i vårsesongen, og er en overraskelse i troppen. Inters dyktige Julio Cesar er dog klart førstevalg. Videre byr troppen på kvalitetsspillere som Maicon (Inter), Dani Alves (Barcelona), Robinho (utlånt til Santos fra Manchester City) og Luis Fabiano (Sevilla). Dunga mener han har en tropp som kan vinne VM-gull. — Dette er en tropp med vinnere. Om vi vinner er en annen sak, men det er ingen tvil om vi er klar for å oppnå vårt mål (om VM-tittel), sier Dunga.