Stort Ronaldinho-intervju

Ronaldinhos artisteri fikk rivalens fans til å applaudere: - Veldig få opplever det der

Ronaldinho annonserte 17. januar at han legger opp. Hans konstante ønske om å underholde gjorde ham til det største kult-ikonet i fotballen. Nå forklarer det brasilianske geniet hvordan han inspirerte en hel generasjon og hva han planlegger å gjøre videre i karrièren.

VELKJENT POSITUR: Ronaldinho har gjort denne håndbevegelsen til sitt varemerke. 17. januar kom beskjeden om at brasilianeren har lagt skoene på hylla. Foto: AFP PHOTO / MARVIN RECINOS / NTB Scanpix
VELKJENT POSITUR: Ronaldinho har gjort denne håndbevegelsen til sitt varemerke. 17. januar kom beskjeden om at brasilianeren har lagt skoene på hylla. Foto: AFP PHOTO / MARVIN RECINOS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo): FourFourTwo er i Rio de Janeiro, et steinkast fra OL-stadion som ble brukt i 2016, og vi har fått et tilbud vi ikke kan si nei til.

- Vil du ha litt sjokoladekake?

Ronaldinho ser spørrende på oss i stedet for inn i kamera, med det karakteristiske smilet sitt. Sjokoladekake frister som regel alltid. Når det blir tilbudt av en av de beste spillerne gjennom tidene, er det ikke mulig å si nei.

Snart sitter vi sammen med den karismatiske legenden og spiser på en «bolo no pote», også kjent som kake på glass. Det er et produkt som selges av Ronaldinhos svigerinne, og det smaker godt også.

Vi befinner oss i Ronaldinhos fasjonable leilighet utenfor Brasils mest kjente by, nesten 30 kilometer fra berømte Copacabana. Men dersom det høres ut som en stille tilbaketrekning, så stemmer ikke det. Ikke når du ser på den store samlingen musikkinstrumenter som er i hjemmet hans, inkludert flere akustiske gitarer og omtrent alle mulige former for trommer.

Ronaldinho har danset til lyden av sin egen pipe helt siden starten av fotballkarrièren, en karrière som har handlet like mye om «joie de vivre» som «joga bonito».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer