TRISTE GREIER: En gang var han verdens beste fotballspiller. Nå er 35-årige Ronaldinho bare en skygge av seg selv. I helga sto han for et uvanlig flaut forsøk på å filme etter å ha kommet inn for Queretaro i mexicansk fotball. Foto: Xinhua / Alejandro Ayala / NTB Scanpix
TRISTE GREIER: En gang var han verdens beste fotballspiller. Nå er 35-årige Ronaldinho bare en skygge av seg selv. I helga sto han for et uvanlig flaut forsøk på å filme etter å ha kommet inn for Queretaro i mexicansk fotball. Foto: Xinhua / Alejandro Ayala / NTB ScanpixVis mer

Ronaldinhos elleville filming går verden rundt

Fikk gult kort.

(Dagbladet): Det var en gang Ronaldinho var verdens beste fotballspiller. Da han ledet Brasil til VM-gull. Da det så ut som om han danset når han driblet. Da han kunne slå geniale stikkere i blinde. Da han avgjorde kamper på egenhånd. Da han scoret på frispark fra alle mulige vinkler. Da han ga Barcelona-lagkamerat Lionel Messi tips om framtida.

Det er ganske lenge siden. I hvert fall i fotballsammenheng.

Spiller i Mexico Men selv om vi har hørt lite til eks-magikeren de siste årene, betyr ikke det at brasilianeren har lagt opp.

Etter superårene i Barcelona og de gode årene i AC Milan, dro han tilbake til hjemlandet i 2011. Der spilte han for storklubbene Flamengo og Atlético Mineiro, før han signerte for den mexicanske klubben Querétaro i fjor høst.

Oppholdet i Mexico har ikke vært noen suksesshistorie for den gamle storheten. Etter å ha blitt presentert som spiller for klubben, ble han utsatt for grov rasisme av en politiker ved navn Carlos Treviño.

Politikeren likte nemlig dårlig å sitte i kø på grunn av at Ronaldinho skulle presenteres for fansen, og kom med flere kraftsalver i et innlegg på Facebook.

- Jeg prøver å være tolerant, men jeg hater fotball og all dumskapen det medfører. Jeg hater det enda mer fordi folk gikk ut i gatene og stoppet trafikken. Jeg brukte to timer på å komme meg hjem, og alt dette styret for en ape. En brasilianer, men uansett en ape, skrev Treviño.

Fem mål Heller ikke sportslig sett har oppholdet i Liga MX vært en dans på roser for mannen som ble kåret til den beste i verden i 2004 og 2005. Han har vært inn og ut av laget, og står med fem mål på 21 kamper.

I bortekampen mot Monarcas Morelia i helga ble Ronaldinho byttet inn etter en times spill, og bare 19 minutter seinere sendte han Querétaro i ledelsen på straffe i det som endte med en 2-1-seier for Ronaldinhos lag.

Det er imidlertid situasjonen Ronaldinho selv konstruerte helt på tampen av oppgjøret som nå framkaller latter og sinne verden rundt.

35-åringen hadde nemlig et forsøk på å filme som var så drøyt at det sikkert hadde gitt en solid poengscore i et olympisk svømmebasseng.

Kort fortalt satte brasilianeren fart med ballen framover i banen da Monarcas Morelias venstreback satte ut foten i et forsøk på å stoppe ham.

Stupte Istedenfor å forsøke å avansere videre med ballen, eller løpe inn i backen med vilje - noe som hadde vært hakket mindre uakseptabelt - stupte Ronaldinho i bakken før møtet med backen. TV-reprisen viser at motspilleren var omtrent en meter unna da brasilianeren så ut som om hadde løpt på et usynlig tau.

Dommeren var uansett ikke i tvil. Ronaldinho var skyldig i filming, og brasilianeren fikk dermed gult kort.

Svalestupet kan forøvrig sees hos ESPN.

Ifølge Express sysler Ronaldinho med tanken på å legge opp etter denne sesongen. Heldigvis har han hatt en så fantastisk karriere at han blir husket for andre ting enn juks.