Ronaldinhos frekkis sendte ut Werder

Barcelona til åttedelsfinale.

(Dagbladet.no): Barcelona-Werder Bremen 2-0.

Champions League-bomben smalt ikke i Barcelona i kveld. Regjerende mester Barcelona måtte vinne kveldens oppgjør mot formsterke Werder Bremen for å gå videre fra gruppespillet i Champions League.

Et genialt frekt frispark fra Barcelona og en kald avslutning fra islandske Gudjohnsen etter et fantastisk angrep avgjorde egentlig kampen i løpet av de første 20 minuttene.

For selv om Werder Bremen var best i store deler av andre omgang, klarte de aldri å briljere slik Barca gjorde da de trengte det som mest.

- Vi startet kampen slik vi ville med høyt press. Vi vant kampen i første omgang, oppsummerte Eidur Gudjohnsen på TV 3 etter kampslutt.

Knallstart

For Barcelona gikk hardt ut fra første minutt, og fikk betalt i gode sjanser.

Den første store kom i kampens fjerde minutt. Ronaldinho slo en praktfull krosspasning til Ludovic Giuly, som dro seg fri og spilte inn foran mål. Der suste ballen centimetre fra goalgetter-beina til Eidur Gudjohnsen, som var tett markert.

FREKKIS: Werder Bremen-muren ventet en typisk «dupper» fra Ronaldinho og hoppet. Det gjettet brasilianeren, som rullet inn 1-0 under den svevende muren. Foto: AP/Scanpix
FREKKIS: Werder Bremen-muren ventet en typisk «dupper» fra Ronaldinho og hoppet. Det gjettet brasilianeren, som rullet inn 1-0 under den svevende muren. Foto: AP/Scanpix Vis mer

I tiende spilleminutt gikk Giuly ballen utenfor feltet etter en Barca-corner, og lappet til. Werder-keeper Tim Wiese fikk slått ballen til corner.

Billig frispark

To minutter seinere ble Ronaldinho kakket litt bak på leggen, og la seg en tanke teatralsk ned.

Han fikk imidlertid frispark 18 meter fra mål. Frisparket tok han selv, og valgte den frekkest tenkelige løsningen: Han triller ballen langs bakken rett mot Werder-muren som hoppet - og ballen rullet rett i hjørnet bak muren.

I det 18. minuttet vartet Barcelona opp med festfotball igjen. På nytt slo Ronaldinho en praktfull løpeball til Giuly, som la inn til Gudjohnsen. Denne gangen var islendingen helt alene foran mål og breisidet inn 2-0 over en sjanseløs Wiese.

Dribleshow

35 minutter inn i kampen fraktet Deco ballen over halve banen før han leverte den til Gudjohnsen.

Han driblet fire-fem Werder-forsvarere på vei inn i feltet før han satte ballen i stanga. At Giuly satte ballen utenfor åpent mål på returen var nesten en større prestasjon enn å score.

Ronaldinhos frekkis sendte ut Werder

Gudjohnsen var mest oppgitt over at han ikke selv avsluttet det vanvittige dribleraidet med scoring.

- Det var veldig synd. Jeg gjorde alt rett bortsett fra å sette ballen i mål. Jeg holdt egentlig roen, ballen traff bare feil side av stolpen.

To minutter før pause kunne Werder Bremen redusert. Kamerunske Pierre Wome kom fri på venstrekanten og la hardt og lavt inn foran mål. Ballen trillet like forbi den borteste stolpen, der Miroslav Klose nok kunne slengt fram en tå om han hadde gjettet at ballen skulle gå tvers gjennom feltet.

Frisk Werder-åpning

Werder Bremen åpnet andre omgang med friskt mot, og klarte å sette Barcelona under press i åpningsminuttene.

Etter ni minutter klarte Miroslav Klose å drible seg forbi to Barcelona-spillere inn i feltet, men tredjemann blokkerte avslutningen fra den tyske landslagsspissen.

Tre minutter seinere kunne Gudjohnsen økt ledelsen, men han misset aleine med keeper Wiese.

Etter drøye 60 minutter holdt Barca-keeper Víctor Valdés på å gjøre en gigantblemme. Det vil si, det gjorde han egentlig da han ikke engang så på innlegget han trodde gikk forbi mål. 

Men ballen traff krysstanga, og spratt ned i beina på en ventende Werder-spiller som ikke rakk å reagere kjapt nok til å sette returen i mål.

Mistet grepet

Lufta gikk gradvis ut av Werder, og de mistet grepet om kampen utover i andre omgang. Symptomatisk da Klose ble spilt praktfullt fram i 79. minutt, og la korrekt 45 grader ut i feltet: Der var det bare røde og blå spillere.

I de siste sekundene av ordinær tid, var tyskerne igjen i nærheten av redusering. Valdes måtte gi retur på et knallhardt frispark, men Lilian Thuram kastet seg fram beinet ballen i sikkerhet.

Barcelona går videre som nummer to i gruppa, etter at Chelsea vant oppskriftsmessig 2-0 hjemme mot Levski Sofia.

- Vi har ikke tenkt så mye på neste motstander ennå. At vi møter en gruppevinner har ikke så mye å si. På dette tidspunktet i turneringen er det bare topplag igjen, sier Eidur Gudjohnsen.