Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronaldo - Bolton 2-0

Så avgjørende var portugiseren.

(Dagbladet.no): Manchester United - Bolton 2-0.

Med dagens seier fikk Manchester United ei lita luke i tetstriden, og avstanden ned til Arsenal er nå tre poeng.

- Vi hadde en motivasjon i det å kunne få tre poengs forsprang til Arsenal, og vi klarte det, sier Manchester United-manager Alex Ferguson, ifølge Sportinglife.

Og hvem sørget for det? Hvem andre enn Cristiano Ronaldo? I første omgang skjøt han to ganger, og scoret to mål.

Tidlig Ronaldo-mål

Etter at Carlos Tevez ikke klarte å stokke beina minuttet tidligere, viste portugiseren hvordan det skal gjøres i det 9. spilleminutt.

Et forsøk på brassespark skapte kaos inne i Bolton-boksen, og Ronaldo utnyttet dette til å banke ballen i mål omtrent fra straffemerket. 1.0.

Knappe ti minutter seinere fikk Kevin Davies sjansen på motsatt side, men United-keeper Tomasz Kuszczak reddet skuddet.

BRASSESPARK: Rett etter dette brasseforsøket fra Carlos Tevez banket Cristiano Ronaldo inn kampens første mål. Foto: MAGI HAROUN/EPA/SCANPIX
BRASSESPARK: Rett etter dette brasseforsøket fra Carlos Tevez banket Cristiano Ronaldo inn kampens første mål. Foto: MAGI HAROUN/EPA/SCANPIX Vis mer

Igjen var det opp til Ronaldo å vise hvordan ballen settes i mål, og han ventet ikke lenge med demonstrasjonen.

I det 20. minutt skrudde han et frispark direkte i mål fra langt hold, til 2-0 og noe som allerede da så ut til å være spikeren i bortelagets kiste.

Ikke fordi Mancester United hadde vært så forferdelig overlegne - men fordi Ronaldo var det. 

Rett etter pause viste for sikkerhets skyld Nani at Ronaldo ikke er den eneste på det laget som kan skyte gode frispark.

God Al-Habsi

Med et hardt skudd nede til høyre var han nær å overrumple Bolton-målvakt Ali Al-Habsi.

Boltons El-Hadji Diouf ville på sin side ikke være dårligere da han i det 55. minutt satte ballen helt opp i nærmeste kryss fra 20 meters hold.

Men dommeren annullerte scoringen, fordi han ikke hadde blåst før skuddet, og da Diouf satte ballen på samme sted med sitt andre forsøk, var Kuszczak på plass.

Annullert eller ikke, skuddene så uansett ut til å inspirere Bolton-spillerne til å skyte mer.

I det 60. og det 62. minutt kom henholdsvis Nicky Hunt og Gavin McCann svært nær med skudd fra langt hold. Men Kuszczak var igjen patent.

Etter dette gikk mye av piffen ut av et hardtkjempende Bolton-lag, men tidligere Lyn-keeper Ali Al-Habsi var god og reddet forsøkene fra Ronaldo og Nani.

For vertene spiller ikke akkurat det så stor rolle, de kan glede seg over at de nå har et lite forsprang i tetstriden. Takket være Ronaldo.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media