Ronaldo: - Det verste året i mitt liv

Cristiano Ronaldo har levert på fotballbanen i år også. Men hans år utenfor banen har vært knalltøft, innrømmer han.

INGEN TILTALE: Det ble kjent for en måned siden at det ikke blir lagt fram en tiltale mot Cristiano Ronaldo etter voldtektsanklager. Foto: Jonathan NACKSTRAND / AFP / NTB Scanpix
INGEN TILTALE: Det ble kjent for en måned siden at det ikke blir lagt fram en tiltale mot Cristiano Ronaldo etter voldtektsanklager. Foto: Jonathan NACKSTRAND / AFP / NTB ScanpixVis mer

Cristiano Ronaldo (34) har fortsatt å bøtte inn mål i Juventus-drakta etter at han meldte overgang fra Real Madrid til Torino-klubben sommeren 2018. Han var med på å vinne Serie A med Juventus, i tillegg til at han leverte godt i Champions League også denne gangen.

Det ble derimot ikke seier i turneringen for portugiseren denne gangen, men han kan blant annet se tilbake på et fantastisk hat trick mot sin gamle rival Atlético Madrid.

Men til tross for at det fortsatt stemmer på banen, har det vært et svært vanskelig år utenfor banen, skal vi tro portugiseren selv.

Ronaldos skrekkår

For Ronaldo fikk sterke anklager mot seg da en kvinne ved navn Kathryn Mayorga hevdet at han hadde voldtatt henne i Las Vegas for nå ti år siden. Anklagene preget Ronaldo, hevder han selv.

- 2018 var kanskje det verste året for meg. Ikke profesjonelt, men på personlig nivå. Når folk tviler på din ære, gjør det vondt. Det gjør veldig vondt - spesielt for meg. Jeg har en stor familie og en kone. Jeg har en sønn som allerede er smart nok til å skjønne det. Han er ni år gammel. Det var et tøft år, kanskje det verste året noensinne, sier Ronaldo til den portugisiske TV-kanalen TVI, ifølge blant annet Sky Sports.

Saken ble først kjent for ti år siden, der den tyske avisa Der Spiegel hevdet at Ronaldo hadde betalt kvinnen for å ikke anmelde han for voldtekten, som avisa og kvinnen hevdet at fant sted i 2009.

Bladet hevdet at han hadde betalt seg fri for rettssak for en sum på over tre millioner kroner.

Kvinnen, Kathryn Mayorga, er en tidligere modell, og uttalte seg om hendelsen i 2018.

MØTTES: Cristiano Ronaldo møtte modellen Kathryn Mayorga i Las Vegas i 2009. Foto: FLYNETPICTURES.COM / SPLASHNEWS.COM / NTB Scanpix
MØTTES: Cristiano Ronaldo møtte modellen Kathryn Mayorga i Las Vegas i 2009. Foto: FLYNETPICTURES.COM / SPLASHNEWS.COM / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har hatt noen seriøse anfall. Og igjen, anklagene om voldtekt. Jeg klandrer ham og jeg klandrer meg selv for å skrive under på det, sa hun til Der Spiegel, og siktet til forliket som de skal ha blitt enige om.

- Grunnen til at jeg signerte kontrakten i første omgang, var på grunn av at jeg ikke ville at mitt navn skulle være offentlig der ute, forklarte Mayorga.

Den angivelige avsløringen i Der Spiegel førte til søksmål mot Ronaldo, men det endte ikke i noen tiltale mot stjerna. Konklusjonen ble bekreftet av statsadvokaten i Clark County i delstaten Nevada.

- Påstandene om seksuelt overgrep kan ikke bevises. Derfor blir det ikke tatt ut tiltale mot Cristiano Ronaldo, het det i konklusjonen i juli.

- Veldig tøft

Når Ronaldo nå snakker ut for første gang etter konklusjonen, sier han at det er et tema som han fortsatt synes det er vanskelig å snakke om.

- Det er en sak som jeg ikke er komfortabel med å snakke om, men når folk går mot min ære, så er det vanskelig. Men takk Gud for at det nok en gang har blitt bevist - det som mine venner, familie og folk jeg bryr meg om allerede visste - at jeg var og er uskyldig, sier portugiseren.

Ronaldo sier at han er fornøyd med at hans forklaring ble trodd på av påtalemyndigheten.

- Og det har blitt bekreftet en gang til, noe som gjør meg stolt. Men når man tenker tilbake på det, så var det veldig tøft, påpeker han.

Nå ser det hele ut til å roe seg ned, og Ronaldo kan fokusere på nok en sesong med Juventus, der de garantert vil gå for å vinne både Serie A og Champions League. Da trenger italienerne Ronaldo i storform.