Ronaldo: - Jeg er fortsatt like god

Vil senke Arsenal.

• Følg Champions League fra 20.45

(Dagbladet.no): Er du lei av dopingrykter, diaré, snørr, snø og sølvmedaljer fra Torino? Savner du menn i kortbukse med grønt gress under knottene?

Da er det bare å glede seg til i kveld. Da spilles de fire første åttedelsfinalene i Champions League. Og for de fotballgale er det virkelig noen godbiter å glede seg til.

Real Madrid-Arsenal

Real Madrid får Arsenal på besøk på Santiago Bernabeu. Og etter rykter om at han er på vei bort, slår Ronaldo nå kraftig og offensivt tilbake.

- Noen mennesker vil hevde at jeg ikke lenger er den spilleren jeg var, men jeg er ikke blant dem, sier brasilianeren som ble kåret til verdens beste spiller i 1996, 1997 og 2002 ifølge Sky Sports.

- Ja, jeg har hatt en del skader og jeg har gått glipp av tre måneder av sesongen, men jeg føler jeg er akkurat den samme spilleren og med den samme viljen til å vinne, sier han.

Sist han spilte mot engelsk motstand, var i kvartfinalen mot Manchester United på Old Trafford i 2003.

I GODT HUMØR: Ronaldo er lysten på å senke Arsenal i kveld. Foto: REUTERS
I GODT HUMØR: Ronaldo er lysten på å senke Arsenal i kveld. Foto: REUTERS Vis mer

Da scoret han hattrick, og fikk stående applaus fra motstanderens supportere.

- Det var en kveld jeg aldri vil glemme. Folk i Manchester ga meg en enorm hyllest. Nå ønsker jeg å gjenta bedriften mot Arsenal, sier Ronaldo.

Arsenal har skuffet i Premier League denne sesongen og er slått ut av begge cupene. Men de er fortsatt med i Champions League, og i kveld møter de Real Madrid borte.

- Det er viktig med tanke på resten av sesongen vår at vi gjør det bra. Vi har svømt i motstrøm i hele år, sier manager Arsene Wenger ifølge London Evening Standard.

Også i kveld må Arsenal klare seg uten flere av sine største stjerner: Dennis Bergkamp er ikke med, det er heller ikke Emmanuel Adebayor, Robin van Persie, Ashley Cole, Lauren, Sol Campbell og Pascal Cygan.

Benfica-Liverpool

Liverpool fortsetter tittelforsvaret mot en motstander som ikke ser ut som den tøffeste i denne runden på papiret.

Men de røde er klar over at portugiserne allerede har sendt rivalen Manchester United ut av turneringen.

- Etter det de gjorde mot Manchester United, regner de nok med at de har sjanser. Vi er nødt til å være veldig forsiktige, sier Jamie Carragher til Liverpool Echo.

- Vi vet vi er favoritter, men det blir ikke enkelt. Forrige sesong snakket alle om Juventus, Chelsea og Milan før vi spilte mot dem, men vi endte opp som vinnere. Vi må har respekt for Benfica, sier manager Rafael Benitez ifølge BBC.

Benfica har ikke vært i slag i serien denne sesongen, men Benitez lar seg ikke lure av det. For samtidig som Liverpool slo ut europeiske storlag i fjor, hanglet de også tidvis i Premier League.

Liverpool har imidlertid to sterke og selvtillitsbyggende seire i bagasjen. De slo Arsenal for en uke siden og Manchester United i FA-cupen på lørdag.

- Du har lyst til å lage mål på bortebane, og du har lyst til å vinne. Mot slutten av kampen kan det godt hende vi vil si oss fornøyd med uavgjort, men vi går på banen for å vinne, sier Benitez.

Benfica har tapt tre av de fire siste kampene i ligaen, og trener Ronald Koeman gleder seg til et lite miljøskifte.

- Vi kan legge bak oss resultene våre. Det er en stor anledning til å vise kvalitetene våre mot de regjerende europamestrene, sier han til uefa.com.

Bayern München-AC Milan

Milan har vunnet alle de tre tidligere dobbelt-møtene i europacup mot Bayern.

Tyskerne tror imidlertid deres nye Fussball Arena München kan snu statistikken. De har vunnet alle de 15 kampene de har spilt der etter at de flyttet inn sist sommer.

- Laget mitt er virkelig sultent, og gleder seg til dette møtet. Vi er ekstremt optimistiske i forhold til å nå kvartfinalen. Juventus har allerede blitt imponert av stadionet vårt og atmosfæren. Jeg er sikker på at det blir det samme med Milan, sier Bayern-trener Felix Magath ifølge uefa.com.

Keeper og kaptein Oliver Kahn skadet låret mot Hannover i helga, men fikk klarsignal til å spille i ettermiddag.

Milan mangler sin kaptein Paolo Maldini. Også Cafu er uaktuell. Begge veteranene har kneskader.

PSV-Lyon

I fjor gikk PSV videre til semifinalene etter å ha slått ut Lyon på straffespark. Nå får John Carews Lyon sjansen til å revansjere det bitre tapet.

- Jeg tror ikke det er 50/50 som i fjor. Vi starter nok som underdogs, sier PSV-manager Guus Hiddink til uefa.com.

Selv om PSV ble slått ut av AC Milan i semifinalene, mener Hiddink at Lyon var det beste laget de møtte i fjorårets Champions League.

• Følg Champions League fra 20.45

IKKE MED MOT MÜNCHEN: AC Milan må klare seg uten kaptein Paolo Maldini i kveld.
IKKE FAVORITTER: Guus Hiddinks PSV slo ut Lyon i fjor, men får det sannsynligvis tøffere nå.
SELVSIKKER: Ronaldo var full av selvtillit under pressekonferansen foran kampen mot Arsenal.
ARSENAL I MOTSTRØM: Arsene Wenger håper at Champions League skal bidra til å snu trenden for Arsenal.
RESPEKT FOR BENFICA: Jamie Carragher, her sammen med John Arne Riise, har ikke glemt at Benfica slo ut Manchester United av Champions League.