Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronaldo: - Jeg har hele tiden følt at jeg er en spesiell spiller

Cristiano Ronaldo er sikker på at han allerede har sikret seg en plass i historiebøkene.

STJERNA ER TILBAKE: Cristiano Ronaldo gikk glipp av den første kampen mot Manchester CIty på grunn av skade, men skal være klar til returoppgjøret i Spania. Real Madrid-manager Zinedine Zidane meldte i dag at han er 100 prosent klar til den viktige kampen. Foto: Carl Recine / Reuters / NTB Scanpix
STJERNA ER TILBAKE: Cristiano Ronaldo gikk glipp av den første kampen mot Manchester CIty på grunn av skade, men skal være klar til returoppgjøret i Spania. Real Madrid-manager Zinedine Zidane meldte i dag at han er 100 prosent klar til den viktige kampen. Foto: Carl Recine / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): Cristiano Ronaldo er ikke i tvil om at han kommer til å bli husket som en av de beste spillerne i historien - selv om han aksepterer at han ikke kan glede alle.

Real Madrid-spilleren har scoret flest mål i Champions League-historien, og trenger bare sju mål til for å bli den første spilleren til å nå 100 mål i turneringen.

Ronaldo erkjenner at han sannsynligvis alltid vil ha kritikere, men insisterer på at hans utrolige karriere-statistikk vil garantere ham en plass i historiebøkene.

- Jeg tviler ikke på at jeg vil skrive meg inn i fotballhistorien, forteller han UEFA.com før Real Madrids andre semifinalekamp mot Manchester City denne uka.

- Om folk liker det eller ikke, tallene snakker for seg selv. Jeg vil være der oppe med resten. Noen liker det, andre liker det ikke, men jeg er sikker på at jeg allerede har en plass i fotballhistorien, sier Ronaldo.

Tvilte aldri Ronaldo forteller at han aldri tvilte på sitt eget potensial som juniorspiller i Sporting CP - selv om han hevder at den korte tiden han brukte på den profesjonelle utviklingen kom som en overraskelse.

- Jeg har hele tiden følt at jeg er en spesiell spiller, helt siden jeg startet i Sporting. Jeg følte at jeg før eller seinere ville bli profesjonell på det høyeste nivået. Jeg trodde ikke det skulle skje så fort, men jeg forberedte meg på det, fordi som jeg sa, talentet var der.

- Jeg har alltid jobbet hardt, og hatt troen på mitt potensial - i Sporting-akademiet, i Manchester United og i Real Madrid - og jeg har utviklet meg mer og mer som spiller, som person og som menneske. Jeg har hatt glede av jobben min.

- Fans ønsker alltid å se en god kamp, og se mål selvfølgelig. Og det er min jobb. Det er å vinne, spille bra, score så mange mål som mulig, hjelpe mitt lag og nyte det. «Glede» er ordet som må understrekes, fordi det er det som er fotball: det er glede, det er lidenskap og det er motgang også, sier 31-åringen.

Tenkte på Portugal Ronaldo nevner Portugal-stjerner som Fernando Couto, Rui Costa og Luis Figo som eksempler på spillere han så opp til tidlig i karrieren, men sier samtidig at han aldri hadde noe idol.

- For å være ærlig så ønsket jeg aldri å bli som andre spillere. Det har vært noen fantastiske spillere i Sporting opp gjennom tiden, men jeg har hele tiden sett lenger fram, sier han videre.

- Jeg tenkte allerede da på landslaget. Jeg følte at det å spille for en storklubb var vanskelig, men at jeg skulle klare å få det til. Men det å spille for landslaget er alltid vanskeligere. Og så skjedde ting veldig fort.

- Jeg signerte for Manchester United, og etter en stund var jeg en del av landslaget, sier Ronaldo.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart