Ronaldo: - Jeg vil ha fredsprisen

Ronaldo har dynamitt i støvlene og fred i tankene. En kombinasjon han håper skal kvalifisere til Nobels Fredspris.

Real Madrid og Brasil-stjernen har vunnet det meste innenfor fotballen, men har skyhøye ambisjoner også om det som skal skje utenfor: Nå går han for fredsprisen.

-   Jeg vil bruke hele livet på dette, og jobbe hardt for å få Nobels Fredspris. Det hadde vært veldig spesielt, sier han i et intervju med det brasilianske magasinet Epoca. Ronaldo jobber som ambassadør i FN, og i mai besøkte han Vestbredden som et ledd i kampen mot fattigdom.

Ikke politikk

-   Jeg vil ikke bare gi et godt inntrykk fra fotballbanen, men også som FN-ambassadør. Vinner jeg fredsprisen vil jeg bli tilfredsstilt, det ville være verdt det jeg må ofre, forteller han.

En karriere innfor politikk ser 29-åringen derimot ikke for seg.

-   En venn av meg, Aecio Neves (guvernør i den brasilske delstaten Minar Gerais), sier at hvis han blir president i Brasil, skal jeg bli utnevnt Sportsminister. Hvis det virkelig skjer, må jeg forberede meg. Jeg har aldri tenkt på det, men jeg utelukker det heller ikke.

Tengere Pelé

Ronaldo har blitt kåret til årets spiller av FIFA tre ganger, og vunnet VM to ganger. Nå har han også ambisjoner om å slå Pelès brasilianske scoringsrekord i VM. Begge står i dag med 12 mål, mens Gerd Müller står med 14.

-   Tiden får vise om jeg også deltar i mitt femte VM i Sør-Afrika i 2010. Jeg er bare 29 år nå. En gutt i livets målestokk, men ikke innen fotballen, sier Ronaldo.Til sommeren tangerer han Pelés rekord med fire VM.

FN-AMBASSADØR: Ronaldo ønsker en god image også utenfor fotballbanen.
AMBISJONER: En av tidenes beste fotballspillere, Ronaldo, ønsker å gjøre et så godt fredsarbeid at han ender opp med Nobels Fredpris.