Ronaldo: - VM-gull bedre enn sex

VM-gull er bedre enn sex, ifølge Ronaldo, som skapte stor munterhet da han ble bedt om å sammenligne etter å ha avgjort finalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Sex skal jeg ha om en liten stund, men det er ikke like tilfredsstillende som å vinne VM-gull. VM er det jo bare hvert fjerde år, sex får jeg litt oftere, sa 25-åringen som i sitt tredje mesterskap ble turneringens konge.

Han var læregutt og spilte ikke et minutt da Brasil vant VM i 1994, og måtte nøye seg med sølv etter å ha kollapset finaledagen i 1998. Nå avgjorde han finalen med to scoringer.

- Jeg føler en stor glede. Sakte, sakte synker det inn det som har skjedd her i dag. Det vil ta tid før jeg helt forstår det, men jeg er både lykkelig og rørt. Vi gjorde en stor kamp, og jeg gleder meg over alle de millionene som støttet oss, sa Ronaldo da han som siste brasilianer møtte pressen ved midnatt i Yokohama, etter at lagkameratene allerede var gått i bussen.

- Det som skjedde i dag har jeg ikke drømt om en gang. Jeg vil takke Gud, familien min, alle som støttet meg da jeg var skadet. Fysioterapeuten, legen som opererte meg, sa Ronaldo, som ikke ville være med på at VM ville vært mislykket med tap i finalen.

- Etter alt jeg har vært gjennom, er det en seier hver gang jeg går på banen. Når jeg scorer, når jeg spiller, alt dette er et stort steg for meg. Jeg ville være lykkelig også uten VM-tittelen, sa Ronaldo, etter de to alvorlige kneskadene som holdt ham borte fra banen i nesten to år.

Selv da kneet ble friskt, var han forfulgt av muskelskader. Først i mars var han tilbake for fullt. Ronaldo fikk mange spørsmål om framtiden, om han etter å ha tangert Pelés 12 VM-scoringer tar sikte på Gerd Müllers rekord på 14.

- Jeg har holdt VM-trofeet i hendene, og det er et av de vidunderligste øyeblikk man kan drømme om. Men dette er ingen personlig triumf. Jeg ville aldri greid det uten gruppen. Dette er en vidunderlig tropp, en gjeng full av kampvilje. Ingen individuell suksess kan overgå dette, sa han.

Likevel er det sannsynlig at vi får se Ronaldo, da 29 år gammel, tilbake på banen i neste VM i Tyskland.

- Jeg er ambisiøs, og jeg vil prøve å oppnå mer, sa han.

Omstendighetene rundt Ronaldos kollaps før VM-finalen i 1998 er aldri blitt klarlagt, og hans dårlige spill i finalen - etter å ha vært turneringens kanskje beste spiller på veien dit - er blitt brukt som en forklaring på Brasils 0-3-tap.

- Jeg føler ikke at jeg hadde en gjeld etter det som skjedde i 1998, at jeg skyldte noe. Jeg har snakket med Cafu og Roberto Carlos som også var med da, og vi er enige om at det vi ikke fikk oppleve da var feiringen etterpå, den store gleden. Vi var nære, men vi fikk det ikke. Nå skal vi feire, sa han.

Med skyggelue bak-fram, som skjulte en av VMs mest karakteristiske hårsveiser, bega han seg mot både feiring og sex.

- Jeg snakker ikke mer om framtiden i dag. Jeg vil ikke ha noe press. Nå skal jeg ikke tenke på annet enn å feste, sa han.

(NTB)

<B>IKKE SÅ OFTE: Ronaldo foretrekker VM-gull siden det ikke er fire år mellom hver gang han har sex.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer