UTSETTER IKKE: Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) vil ikke flytte klubb-VM i desember fra Marokko på grunn av ebolaepidemien i Vest-Afrika. Dermed må Cristiano Ronaldo og resten av stjernegalleriet til Real Madrid ta turen over Gibraltar på nyåret. Foto: AFP PHOTO / GERARD JULIEN / NTB SCANPIX
UTSETTER IKKE: Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) vil ikke flytte klubb-VM i desember fra Marokko på grunn av ebolaepidemien i Vest-Afrika. Dermed må Cristiano Ronaldo og resten av stjernegalleriet til Real Madrid ta turen over Gibraltar på nyåret. Foto: AFP PHOTO / GERARD JULIEN / NTB SCANPIXVis mer

Ronaldo & co må spille klubb-VM i Marokko på tross av frykt for ebola

Ønsket å utsette.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) vil ikke flytte klubb-VM i desember fra Marokko på grunn av ebolaepidemien i Vest-Afrika.

- Angående klubb-VM i Marokko er helsen til spillere, ledere og tilskuere vår høyeste prioritet, akkurat som i alle andre FIFA-turneringer, heter det i en uttalelse fra FIFA tirsdag.

- Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) er det ingen rapporterte tilfeller av ebola i Marokko, og derfor fortsetter alle forberedelser som planlagt. FIFA følger situasjonen tett, er i nær kontakt med marokkanske myndigheter og følger rådene fra WHO.

Klubb-VM samler årets vinnere av de kontinentale klubbmesterskapene, blant dem mesterligavinner Real Madrid.

Marokkos regjering gikk nylig inn for at afrikamesterskapet, som skal holdes i landet fra 17. januar til 8. februar, skal utsettes som følge av ebolaepidemien. Oppfordringen skal diskuteres under et styremøte i Det afrikanske fotballforbundet (CAF) lørdag.

FIFA roste CAFs avgjørelse om at landskamper med lag fra de hardest rammede landene (Liberia, Sierra Leone og Guinea) spilles på nøytral bane.

(NTB)