Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronaldo & co må spille klubb-VM i Marokko på tross av frykt for ebola

Ønsket å utsette.

UTSETTER IKKE: Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) vil ikke flytte klubb-VM i desember fra Marokko på grunn av ebolaepidemien i Vest-Afrika. Dermed må Cristiano Ronaldo og resten av stjernegalleriet til Real Madrid ta turen over Gibraltar på nyåret. Foto: AFP PHOTO / GERARD JULIEN / NTB SCANPIX
UTSETTER IKKE: Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) vil ikke flytte klubb-VM i desember fra Marokko på grunn av ebolaepidemien i Vest-Afrika. Dermed må Cristiano Ronaldo og resten av stjernegalleriet til Real Madrid ta turen over Gibraltar på nyåret. Foto: AFP PHOTO / GERARD JULIEN / NTB SCANPIX Vis mer

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) vil ikke flytte klubb-VM i desember fra Marokko på grunn av ebolaepidemien i Vest-Afrika.

- Angående klubb-VM i Marokko er helsen til spillere, ledere og tilskuere vår høyeste prioritet, akkurat som i alle andre FIFA-turneringer, heter det i en uttalelse fra FIFA tirsdag.

- Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) er det ingen rapporterte tilfeller av ebola i Marokko, og derfor fortsetter alle forberedelser som planlagt. FIFA følger situasjonen tett, er i nær kontakt med marokkanske myndigheter og følger rådene fra WHO.

Klubb-VM samler årets vinnere av de kontinentale klubbmesterskapene, blant dem mesterligavinner Real Madrid.

Marokkos regjering gikk nylig inn for at afrikamesterskapet, som skal holdes i landet fra 17. januar til 8. februar, skal utsettes som følge av ebolaepidemien. Oppfordringen skal diskuteres under et styremøte i Det afrikanske fotballforbundet (CAF) lørdag.

FIFA roste CAFs avgjørelse om at landskamper med lag fra de hardest rammede landene (Liberia, Sierra Leone og Guinea) spilles på nøytral bane.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media