Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronaldo «årets spiller» for andre år på rad

PARIS (NTB-AFP): Den brasilianske fotballstjernen Ronaldo mottok mandag trofeet som «årets spiller» for 1997 av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Det er andre året på rad at 21-åringen som spiller for Inter stikker av med tittelen. Brasil ble kåret til årets lag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lagkameraten på Brasils landslag, Roberto Carlos (Real Madrid), ble nummer to i avstemmingen. Ronaldo fikk 480 poeng fra de 121 landslagssjefene som hadde avgitt stemmer i FIFAs kåring. Roberto Carlos fikk 65 poeng, mens Dennis Bergkamp (Arsenal) og Zinedine Zidane (Inter) delte tredjeplassen med 62 poeng.

- Det er fantastisk at Brasil har den beste spilleren og ble kåret til det beste laget. Bare synd at jeg ikke fikk dele prisen med Roberto Carlos, sa Ronaldo.

Hedret av Beckenbauer

Franz Beckenbauer, VM-vinner med Vest-Tyskland i 1974 som spiller og men Tyskland i 1990 som trener, var blant de tidligere fotballstorhetene som hedret Ronaldo.

- Har er så hurtig og så dyktig. Han har en unik teknikk og uovertruffen ballkontroll. Dessuten har han det spesielle scoringingsinstinktet som gjør ham så vanskelig å stoppe, sa Beckenbauer.

Ett av mange spørsmål som Ronaldo fikk i dag, var om han ville forsøke å slette franskmannen Justine Fontaines scoringsrekord på 13 mål fra VM i 1958 under årets fotball-VM i Frankrike.

- Kanskje, men det mest viktige er at Brasil vinner VM-tittelen, sa Ronaldo.

<B>IKKE AKKURAT PÅ RYGG:</B> Ronaldo går fra suksessår til suksessår. I dag ble han kåret til årets fotballspiller for andre gang.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!