Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronaldo avgjorde El Clasico minuttet etter at Ramos fikk rødt kort

Vant i Barcelona.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barcelona - Real Madrid 1-2 (0-0)
(Dagbladet): Camp Nou tok farvel med Johan Cruyff på spektakulært vis før El Clasico i kveld. Et fullsatt stadion takket den nederlandske klubblegenden med å forme ordene «Takk, Johan» over hele langsida. 

Men den gemyttlige stemningen varte ikke lenger enn til kampstart. 

Den første halvtimen satt de gule kortene løst mens Barcelona tidvis rundspilte Real Madrid.

At Luis Suarez ikke åpnet ballet med scoring allerede i det tiende minutt er nesten utrolig. Suarez vant en duell med Sergio Ramos på midten, og ballen havnet hos Neymar ute på kanten. Neymar skar innover i banen før han serverte Suarez på blankt mål.

- Han skal jo sette den inn med bredsida! En sjelden bom fra Suarez, konstaterte tv-eksperten Petter Veland i Viasat-studioet i pausen.

Målløs omgang
Det tok en halvtime før Real Madrid kom seg inn i kampen. Først fikk Ronaldo en mulighet fra skrått hold og skjør rett på Claudio Bravo i Barcelona-målet.

Så traff Karim Benzema et upresset volleyforsøk fra sju meter med leggen.  Real Madrid så i det minste ut til å henge bedre sammen enn da de røk på gigantsmellen 0-4 i Madrid tidligere denne sesongen.

0-0 til pause bar bud om en mer underholdende andreomgang. El Clasico har ikke endt målløst siden 2002, og kom heller ikke til å gjøre det i kveld. 

Pique utnyttet en frekk Suarez-sperre på Pepe da Barcelona fikk corner ti minutter etter pause. Fra fire meter traff Barca-stopperen perfekt med hodet og headet Barcelona i fortjent ledelse.

Der og da var det lite som tydet på et hvitt comeback i den katalanske hovedstaden.

Benzema-treff
Men så kom det, da. På vakrest mulig vis. 

Karim Benzema timet innlegget fra Kroos perfekt og brassesparket inn utligningen. Da smilte til og med Zinedine Zidane på sidelinja, i det som var Real-legendens aller første El Clasico som manager.

TAKK, JOHAN: Barcelona hedret klubblegenden Johan Cruyff før El Clasico i kveld, men Real Madrid ødela festen.Foto: AFP / LLUIS GENE/ NTB Scanpix
TAKK, JOHAN: Barcelona hedret klubblegenden Johan Cruyff før El Clasico i kveld, men Real Madrid ødela festen.Foto: AFP / LLUIS GENE/ NTB Scanpix Vis mer

Jubelen ble til fortvilelse ti minutter før slutt. Først ble Gareth Bales 2-1-scoring på uforklarlig vis annullert, før Ronaldo hamret ballen i tverrligger minuttet senere. 

Så tok det ikke mer enn to minutter til før Sergio Ramos taklet på seg sitt andre gule kort for kvelden. 

Zidane veltet seg rundt på gresset foran innbytterbenken i frustrasjon. 

Men så ble alle Madrids drømmer besvart på en gang. Gareth Bale fikk god tid til å sikte inn Ronaldo på bakerste stolpe. Innlegget gikk i en nydelig bane over Dani Alves, Ronaldo tok den ned på brystet og hamret den mellom beina på Claudio Bravo. 

Da kom smilet fram hos Zidane igjen. Barcelona gikk på sitt første tap på 38 kamper, og mer smertefullt enn å få ødelagt den statistikken i El Clasico går det knapt an å få det. 

VILLE HA STRAFFE: SErgio Ramos felte Messi, men slapp unna. Det var tidenes El Clasico-toppscorer Messi svært uenig i.Foto: Reuters / Juan Medina / NTB Scanpix
VILLE HA STRAFFE: SErgio Ramos felte Messi, men slapp unna. Det var tidenes El Clasico-toppscorer Messi svært uenig i.Foto: Reuters / Juan Medina / NTB Scanpix Vis mer

— Vi visste ikke hvordan vi skulle spille med én mann mer og det var vanskelig å kontrollere kampen. Vi må bare fortsette. Man kan ikke alltid vinne, og vi er i en god posisjon i alle tre turneringer, sa Pique etter kampen ifølge BBC og NTB.

Til tross for tapet leder Barcelona La Liga med seks poeng på Atletico Madrid og sju poeng på Real Madrid. 

SPEKTAKULÆR BRASSE: Riktignok er Benzema franks, men brassesparket han leverte mot Barcelona var suverent.Foto: AP /Emilio Morenatti/ NTB Scanpix
SPEKTAKULÆR BRASSE: Riktignok er Benzema franks, men brassesparket han leverte mot Barcelona var suverent.Foto: AP /Emilio Morenatti/ NTB Scanpix Vis mer