BENEKTER: Cristiano Ronaldo, her på tribunen under gårsdagens Juventus-seier over Young Boys, avviser Kathryn Mayorgas anklager om voldtekt fra 2009. Foto: NTB Scanpix
BENEKTER: Cristiano Ronaldo, her på tribunen under gårsdagens Juventus-seier over Young Boys, avviser Kathryn Mayorgas anklager om voldtekt fra 2009. Foto: NTB ScanpixVis mer

Cristiano Ronaldo benyttet sosiale medier for å avvise påstandene om voldtekt

Ronaldo benekter anklagene om overgrep

Cristiano Ronaldo har tatt i bruk sosiale medier for å avvise anklagene mot ham selv.

Den tyske avisen Der Spiegel publiserte tidligere denne uka en artikkel som omhandler den påståtte voldtekten hvor kvinnen som står bak anklagen mot Ronaldo for første gang står fram.

Påstandene kommer fra den amerikanske eksmodellen Kathryn Mayorga, og skriver seg tilbake til sommeren 2009.

I dag har Cristiano Ronaldo valgt å gå ut på sin egen Twitter-konto for å benekte anklagene mot seg.

- Jeg benekter totalt påstandene som er blitt rettet mot meg. Voldtekt er en avskyelig kriminell handling som går i mot alt jeg står for og tro på. Selv om jeg kan ha en trang til å bli renvasket, nekter jeg å delta i mediespetakkelet som er skapt av mennesker som ønsker å promotere dem selv på min bekostning, skriver Ronaldo før han følger opp i en ny tweet.

- Min rene bevissthet vil derfor tillate meg å avvente resultatet av all etterforskning med ro og klarhet, avslutter han.

Tirsdag meldte politet i Las Vegas at de hadde gjenåpnet saken og ønsket å gjenoppta etterforskningen.

Taushet

Saken har kommet opp igjen fordi Ronaldo angivelig kjøpte eksmodellen til taushet.

Hun skal ha fått 375 000 dollar - eller i overkant av 3 millioner kroner - for ikke å gå videre med saken, eller fortelle om den i offentligheten. Nå forsøker advokatene til eksmodellen å komme seg ut av avtalen.

Det var i 2017 at saken ble kjent første gang etter at Der Spiegel fikk kjennskap til anklagene gjennom dokumenter fra Football Leaks. Nettstedet sto den gang for omfattende avsløringer i internasjonal fotball.

Ronaldos advokater meldte fredag kveld at de går anklagene knallhardt i møte. Advokat Christian Schertz, som representerer Ronaldos agentfirma Gestifute, sier Der Spiegel gjør noe ulovlig og krenkende når de publiserer artikkelen.

- Artikkelen er åpenbart ulovlig. De bryter alle rettigheter til vår klient på en svært alvorlig måte, skriver advokat Schertz i en pressemelding.