Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronaldo ber om nåde

Nekter for at han ba dommeren vise ut Rooney.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Portugals Cristiano Ronaldo er blant de fremste skyteskivene til engelsk presse etter at England bitre VM-sorti i går. Ikke fordi han var mannen som ga dem nådestøtet da han satte inn den avgjørende straffen - men for måten han opptrådte på da Wayne Rooney ble utvist etter drøye timen.

Etter at Rooney hadde stemplet Carvalho der det gjør aller mest vondt, skal Ronaldo ha anmodet dommeren om å sende United-spissen av banen.

Det provoserte fram en reaksjon fra Rooney, som dyttet til Ronaldo i brystkassa.

Refses av Shearer

Mens TV-bildene viser hvordan Rooney i raseri sparker en vannflaske i det han marsjerer i garderoben, avslører de også hvordan Ronaldo blunker mot sin egen benk.

Alan Shearer var blant de som raste mot den unge portugiseren i går kveld.

- Jeg vil ikke bli overrasket om Wayne Rooney tar igjen med Ronaldo når de er tilbake på treningsfeltet til Manchester United, sa Shearer til BBC.

Tottenham-manager Martin Jol er hakket krassere:

- Dommeren blåste i fløyta og sto og tenkte på hva han skulle gjøre, da Ronaldo løp bort til ham og ba ham gi Rooney rødt kort. Det er slik Ronaldo oppfører seg, han forsøker å påvirke dommerne, og magen min vrenger seg når jeg ser spillere gjøre det, skriver han i spalten sin i The Sunday Times.

Ronaldo var forrige sesong i gjentatte klinsjer med Ruud van Nistelrooy på Uniteds treningsfelt, og nå har han kanskje skaffet seg en ny uvenn i laget. Ikke bare det - han kom trolig vente seg ublid behandling fra tribunene hver gang United spiller bortekamp når Premier League sparkes i gang igjen.

Ronaldo forsvarer seg

For det spørs om engelske fotballfans og Rooney glemmer med det første - selv om Ronaldo bedyrer sin uskyld.

- Påstandene fra engelsk presse om at dommeren ga rødt kort fordi jeg ba om det, er usanne, sier han.

- Jeg klaget til dommeren om frisparket, men jeg sa ikke «rødt kort!», fordi Wayne er min venn og vi spiller på samme lag.

Ronaldo ble i forrige sitert i spanske medier på at han ønsker seg til Real Madrid. Sjansene for at det skjer blir neppe mindre av det som skjedde.

Steven Gerrard var blant stjernene som sviktet i straffekonken i går. Nå ber han nasjonen om å tilgi straffeeksekutørene - og Wayne Rooney.

- Vi ga alt vi hadde og jeg håper ikke folk skylder på Wayne eller oss som tok straffe, men om de gjør det må vi bare håndtere det, sier han.

•Din mening: Var det stemplingen eller dytten på Ronaldo som gjorde at Rooney ble utvist?

<B>BA OM RØDT?</B> «Dommer, dette er frispark», hevder Cristiano var ordlyden i det han sa til dommeren etter Rooney stempling av Carvalho.