Ronaldo ble skjelt ut til han gråt foran lagkameratene

Fikk tøff læringsprosess i Manchester United.

FIKK EN TØFF SKOLE. Ronaldo ble jekket kraftig ned av sin sjef og lagkameratene i Manchester United. Foto: Colorsport/NTB/Scanpix.
FIKK EN TØFF SKOLE. Ronaldo ble jekket kraftig ned av sin sjef og lagkameratene i Manchester United. Foto: Colorsport/NTB/Scanpix.Vis mer

(Dagbladet): Cristiano Ronaldo ble skjelt ut av Sir Alex Ferguson så kraftig, at han brøt ut i tårer foran medspillerne.

Det kommer fram i en biografi om den portugisiske superstjerna fra den første perioden Ronaldo befant seg i Manchester United.

Deler av boka gjengis i The Telegraph.

Det var etter en kamp i Champions League i en kamp mot Benfica i hjemlandet til Ronaldo. Og han ønsket å vise hvor god han var blitt. Det gikk på bekostning av laget.

Ikke akkkurat det Ferguson likte best. Det var da utskjellingen kom fra en fresende manager.

- Hvem tror du at du er, som forsøkte å spille på egenhånd? Du kommer aldri til å bli en riktig fotballspiller, når du oppfører deg på det viset, skreik Ferguson til Cristiano Ronaldo

Den unge mannen begynte å gråte.

Ferguson tok ham etter ei tid til side og forklarte ham årsaken til at han hadde blåst ut så kraftig. Det var fordi gutten med det store talentet måtte treffe bakken igjen og bli en lagspiller.

Rio Ferdinand har fortalt at det hele var nødvendig for å forme unggutten til å bli det han er i dag.

Ronaldo hadde en tøff modningstid i Manchester United. Han ble hånet av lagkameratene, kritisert av veteranene i klubben og utskjelt av manageren.

Boka er ført i pennen av journalisten Guillem Balague.

Han skriver at Ronaldo ikke akkurat gjorde det så lett for seg selv, ikledt Armani-klær og med et sjeldent stort selvbilde.

United-legenden Phil Neville har sagt at han aldri tidligere hadde sett en ungdom med så stor selvtillit.

- Han stirret rett inn i øynene dine. Herregud, for en type. Han kunne sammenlignes med Eric Cantona, har Neville uttalt.

Spillerne var med på å jekke ned det eplekjekke stortalentet. De hånet ham med at trøya med nummer sju på, bare var til låns og var tiltenkt David Beckham, når han var tilbake.

Rio Ferdinand har uttalt at hele laget var med på å forme det unge talentet til det han er blitt.

- Det var nødvendig. Han måtte lære det, sa Rio Ferdinand.

Spissen Ruud van Nistelroy var den store stjerna i Manchester United, da Ronaldo kom til klubben i 2003.

Nederlenderen likte ikke det han så, at publikum viste å sette større og større pris på de små lekre tekniske detaljene som Ronaldo leverte.

Han begynte å klage på pasningene fra Ronaldo. Og rett før den siste seriekampen i sesongen 2005/2006 ble det riktig ille, da van Nistelroy sparket til Ronaldo.

Ronaldo var da i startelleveren. Van Nistelroy var satt ut av troppen.

Sir Alex Ferguson hadde bestemt seg. Kort tid etter ble van Nistelroy solgt til Real Madrid.