- Ronaldo ble verdens beste i United

Ferguson lovpriser innsatsen for klubben.

- FANTASTISK: Alex Ferguson overøser Cristiano Ronaldo med superlativer samtidig som United bekrefter at de har fått overgangspengene fra Real Madrid. Foto: Paul Ellis, AFP/Scanpix
- FANTASTISK: Alex Ferguson overøser Cristiano Ronaldo med superlativer samtidig som United bekrefter at de har fått overgangspengene fra Real Madrid. Foto: Paul Ellis, AFP/ScanpixVis mer

||| (Dagbladet.no): I dag bekrefter Manchester United at de har fått de 80 millionene pund for Cristiano Ronaldo som Real Madrid har lovet dem.

Og dermed bekrefter klubben at portugiseren faktisk er solgt, 20 dager etter at de takket ja til rekordbudet. Med seg på flyttelasset får han en solid porsjon skryt fra eks-manager Alex Ferguson.

Kanskje ikke så rart, ettersom rosen også peker tilbake på Ferguson og United som har stått bak Ronaldos utvikling de siste årene.

- Cristiano har vært en fantastisk spiller for Manchester United. I løpet av sine seks år på Old Trafford har han utviklet seg til verdens beste fotballspiller, sier Ferguson til klubbens hjemmeside.

Men skotten er raus nok til også å gi Ronaldo sin porsjon av æren for resultatene i de siste sesongene.

- Hans bidrag har vært en viktig faktor i klubbens suksess i løpet av denne perioden. Talentet hans, evnen til å underholde og den smittende personligheten har gledet fans over hele verden, sier han.

Så dersom United-sjefen er det minste bitter på spilleren som har mast om å få skifte klubb i flere år, skjuler han det i alle fall godt.

- Alle her ønsker ham alt godt videre i karrieren, sier Ferguson.

Mandag blir Cristiano Ronaldo vist fram for Real-supporterne på Santiago Bernabeu. I går kom det omkring 50 000 tilskuere for å ta imot Kaká.

13. AUGUST 2003: Alex Ferguson viser fram sine nye kjøp, brasilianske Kleberson og portugiseren Cristiano Ronaldo. Kleberson ble ingen suksess og flyttet videre til Besiktas. Ronaldo ble verdens beste og solgt til Real. Foto: Paul Sanders, Reuters/Scanpix
13. AUGUST 2003: Alex Ferguson viser fram sine nye kjøp, brasilianske Kleberson og portugiseren Cristiano Ronaldo. Kleberson ble ingen suksess og flyttet videre til Besiktas. Ronaldo ble verdens beste og solgt til Real. Foto: Paul Sanders, Reuters/Scanpix Vis mer