Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ronaldo burde skamme seg

Dyrevernere slakter tyrefekter-reklame.

(Dagbladet.no): Når Cristiano Ronaldo danser rundt motstanderne med ballen i Premier League, er det sikkert enkelte som ser rødt.

Men når han danser rundt med en okse i tyrefekter-stil i en reklamefilm, får det enda sterkere reaksjoner. Filmen er ikke ny, men har blitt aktualisert i engelsk media i påskeuka etter at dyrevernere har latt seg hisse opp.

- Ronaldo burde skamme seg, sier Barry Hugill i League Against Cruel Sports ifølge Sky News.

- Kriminelt

Han misliker sterkt at Manchester United-stjernen deltar i en reklamefilm som matador.

- I tyrefekting lemlester de oksen først, de plager den, og det er ingen fare for matadoren i det hele tatt. Det har ikke noe med sport å gjøre, det er kriminell henrettelse til folkets forlystelse, mener Hugill.

Riktignok blir ikke oksen i Ronaldo-videoen utsatt for annen plage enn at den blir grundig lurt, i likhet med mange Premier League-forsvarere.

Grønn mann

Når sant skal sies har oksen neppe verken sett eller hørt om Ronaldo. Denne bakom-filmen avslører hvordan Ronaldo egentlig bare finter en mann i grønn drakt og et stort, grønt horn i hendene på grønn bakgrunn.

Ronaldo og oksen er klippet sammen i ettertid.

Ifølge Sky News sier Ronaldo at han beundrer tyrefekting, og at han har et portrett av seg selv utkledd som matador.

Også Daily Telegraph omtalte den kontroversielle reklamefilmen i helga.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media