Ronaldo debuterer

I helga starter den søramerikanske VM-kvalifiseringen. Brasil har en rutinert debutant i denne sammenhengen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ronaldo har vært med i tre VM-sluttspill, har to gull og ett sølv, og ble VM-konge i fjor. Søndag debuterer han i VM-kvalifisering.

- Det er interessant, for det er noe jeg aldri har vært med på før, sier den 26-årige «debutanten» før Brasil starter på veien mot Tyskland-VM med bortekamp mot Colombia i Barranquilla.

- Men jeg har spilt mot søramerikanske lag, og jeg har spilt i Copa America, så jeg noe om hva jeg går til. Vi vet det blir vanskelig, derfor må vi forberede oss grundig og satse på å kvalifisere oss så tidlig som mulig.

Ronaldo var med i Brasils tropp i USA-VM i 1994, selv om han bare var 17 år gammel. Han spilte ikke et minutt, men fikk gullmedalje og masse erfaring.

Så var han stjerne og toppscorer på laget som spilte seg fram til finale i Frankrike-VM fire år senere, selv om hans VM-innsats huskes best for finalen da han var en blek skygge av seg selv etter å ha fått et anfall tidligere på dagen.

Ustoppelig

I fjor var Ronaldo turneringens konge da han skjøt Brasil til VM-gull nummer fem i Japan og Sør-Korea. Skader hadde satt ham utenfor hele kvalifiseringen, men han kom i form akkurat i rett tid og var ustoppelig. Blant annet scoret han vinnermålet i semifinalen og begge målene i finalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer