TILBAKE I MANCHESTER: Cristiano Ronaldo slukker tørsten på gårsdagens pressekonferanse. Glasset blir løftet av ei hånd verdt flere millioner kroner. Foto: NTB scanpix
TILBAKE I MANCHESTER: Cristiano Ronaldo slukker tørsten på gårsdagens pressekonferanse. Glasset blir løftet av ei hånd verdt flere millioner kroner. Foto: NTB scanpixVis mer

Champions League

Ronaldo-detalj vekker oppsikt

Stilte med svindyr klokke: - Pass deg, José Mourinho, han er klar til å skinne!

  • Manchester U. - Juventus, kl. 21.00

Cristiano Ronaldo (33) er tilbake på Old Trafford, ni år etter at han forlot Manchester United. Nå spiller han for Juventus - og i går kveld stilte han på en pressekonferanse før tirsdagens klinsj i Champions League.

Samtlige engelske papiraviser har bred dekning av pressekonferansen i dag. For første gang fikk han direkte spørsmål om voldtektsanklagen mot ham, som en amerikansk eksmodell har framsatt. Men det er ikke bare uttalelsene i forbindelse med dette som skaper overskrifter tirsdag. Også superstjernas bling-bling får massiv oppmerksomhet.

SE OPP: Daily Mirror gjør et stort nummer av klokka til Ronaldo på avisas bakside tirsdag.
SE OPP: Daily Mirror gjør et stort nummer av klokka til Ronaldo på avisas bakside tirsdag. Vis mer

Vi snakker altså om klokka, armbåndet, ringen og øredobbene Ronaldo hadde på seg under pressekonferansen. Og spesielt detaljen med klokka.

«Watch out United», skriver Daily Mirror. Det er en tittel med dobbel bunn - som henspiller på klokka - og som avisa har forstørret i artikkelen.

«Watch out José, he's ready to sparkle», skriver Daily Mail. Direkte oversatt betyr dette: «Se opp, José (Mourinho), han er klar til å skinne.» Avisa mener det dreier seg om et ur fra Jacob & Co.

Avisa skrev først at klokka var verdt 1,85 millioner pund, eller rundt 20 millioner kroner (pundverdi 10,7). Dette er justert i løpet av dagen, og trolig handler det om en sjelden Frank Muller-klokke til en verdi av 1,2 millioner pund, eller 12,8 millioner kroner. Her er flere innslag av diamanter.

En liknende variant designet av Frank Mueller - og som ble kjøpt av artisten Wizkid - skal ifølge avisa ha kostet rundt ni millioner kroner.

Det er ingen hemmelighet at Ronaldo er blant verdens best betalte idrettsutøvere. Da han gikk fra Real Madrid til Juventus i sommer, ble det snakket om en årslønn på 285 millioner kroner. I tillegg drar han inn store summer fra private sponsorer. Han ble ambassadør for Jacob & Co. i 2013.

Mye latter

Ronaldo lo mye på pressekonferansen før United og Juventus krysser klinger i kveld. Synet av storstjerna som var tilbake på Old Trafford fikk fansen til å ta av i begeistring, rapporterer lokalavisa Manchester Evening News.

Men til slutt kom spørsmålet som ikke var til å unngå: Den amerikanske eksmodellen Kathryn Mayorga (34) har anklaget ham for voldtekt. Dette skjedde angivelig på et hotellrom i Las Vegas i 2009. Hva tenker han om dette?

- Jeg er en glad mann. Vi (Ronaldo og hans advokater) kom med en uttalelse om dette for to uker siden. Jeg vil ikke lyve om situasjonen. Mine advokater er sikre, det er jeg også.

KOSTBART: Detaljene satt tilsynelatende som et skudd på Ronaldo under pressekonferansen. Foto: NTB scanpix
KOSTBART: Detaljene satt tilsynelatende som et skudd på Ronaldo under pressekonferansen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Han fortsatte:

- Det viktigste er at jeg trives med fotballen. Jeg nyter livet mitt. Jeg har folk som passer på meg. Og - selvfølgelig - sannheten kommer alltid først. Jeg vet at jeg er et godt eksempel, både på og utenfor banen, ett hundre prosent.

På sommerferie

Det var det tyske magasinet Der Spiegel som først skrev om den angivelige hendelsen for ni år siden. Voldtekten skal ifølge eksmodellens forklaring ha funnet sted etter et møte på en nattklubb. Seinere skal hun og noen andre ha blitt invitert på fest på hotellrommet til Ronaldo. Der skal kvelden ha utviklet seg til en mareritt for Kathryn Mayorga, noe du kan lese her.

KLOKKEFOKUS: Daily Mail skriver at Ronaldo (øverst) er klar til å skinne i kveld.
KLOKKEFOKUS: Daily Mail skriver at Ronaldo (øverst) er klar til å skinne i kveld. Vis mer

Ifølge Der Spiegel kjøpte superstjerna eksmodellen til taushet for rundt tre millioner kroner. Det er denne avtalen hun og advokatene hennes nå forsøker å komme seg ut av. Amerikanske politimyndigheter har gjenåpnet etterforskning av saken.

Men i kveld handler det om fotball på Old Trafford. Da Ronaldo var i United - fra 2003 til 2009 - spilte han 292 kamper og scoret 118 mål. I sommer kom han til Juventus. Nå er målet å vinne Champions League med den italienske giganten.

I presserommet på «Sir Bobby Charlton stand» sa Ronaldo:

- Vi møter et godt lag. Det blir tøft for oss, men vi har våre våpen. Vi er Juventus. Hvis vi spiller bra - på måten treneren vil at vi skal gjøre - vet jeg at vi har en god sjanse til å vinne kampen.

På hotell

United-manager José Mourinho ville ikke snakke så mye om enkeltspillere da han stilte på en pressekonferanse i går. Noen ord om Ronaldo hadde han likevel å komme med:

- Han er en av de beste spillerne gjennom historien. Ingen kan si noe annet enn det. Han er en av de beste spillerne gjennom alle tider. Det er så enkelt som det.

United-spillerne sov for øvrig på et annet hotell enn hva de er vant med i natt. I går kveld tok de inn på Hilton Garden Inn, et hotell som ligger nærmere Old Trafford.

Sist gang - mot Valencia - ble de forsinket på grunn av trafikkarbeid. Kampen måtte utsettes i noen minutter, og klubben vil ikke risikere det samme igjen.

Juventus leder gruppe H i Champions League foran United og Valencia. Med seier i kveld vil United gå til topps.

- Ronaldo vender tilbake til Old Trafford under forstyrrende skyer, skriver The Guardian. Kampstart klokka 21.00.

Gruppe H
Juventus22005-06
Manchester U.21103-04
Valencia20110-21
Young Boys20020-60