Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronaldo-dobbel da Real Madrid tok sin andre strake Champions League-triumf

Senket Juventus.

SE SCORINGENE HER: Se alle scoringene fra den dramatiske finalen mellom Real Madrid og Juventus her! Video: Viasat
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Juventus - Real Madrid 1-4

(Dagbladet): Det er få trofeer i internasjonal fotball det ligger så mye prestisje i som Champions League. I kveld kjemper Juventus og Real Madrid om det gjeve trofeet.

Real Madrid har vunnet to av de tre siste utgavene av turneringen. Juventus var på sin side i finalen i 2015, da de tapte mot Barcelona. Opta kan lørdag kveld melde at Juventus har vært i åtte finaler - men har bare vunnet to av dem.

I kveld ble det et nytt tap. Anført av Cristiano Ronaldo var Real Madrid bunnsolide, og lot seg ikke vippe av pinnen etter Juventus' utlikning. Det ble den andre strake Champions League-triumfen for det spanske laget.

- Vi har skrevet mer historie. Vi er bare veldig fornøyde. Vi visste det ble vanskelig, men det handler om å ta sjansene, sier Gareth Bale i et intervju vist på Viasat 4.

Ronaldo-scoring

Etter fem minutter hadde Juventus kampens første store sjanse. Ballen ble lagt ut til Pjanic ute ved 16 meter. Bosnieren brant til, og keeper Keylor Navas måtte ut med lankene for å avverge det som kunne blitt en pangstart for Juventus.

Ellers var det noen rolige innledende 20 minutter på Milennium Stadium i Wales.

Før Cristiano Ronaldo våknet, da. Portugiseren var selv sentral i angrepet, og la ballen ut til Daniel Carvajal, som igjen la ballen inn foran mål. Ronaldo prikket den ballen i mål.

- Et fantastisk angrep. De kommer så fort fra den sida der, sier Viasat-ekspert Vidar Davidsen.

Se Ronaldos scoring her! Video: Viasat

Drømmescoring

Men det holdt ikke lenge. Juventus fortsatte der de slapp, og bare seks minutter senere utliknet Mario Mandzukic med en virkelig diamant av et mål.

Ballen ble lagt inn til Mandzukic, som sto feilvendt ved 18 meter. Han valgte å slå til med et brassespark - rett i mål.

Den stillingen holdt også til pause.

Andre omgang åpnet også med kjempetemperatur på Millennium Stadium. Det var tydelig hvor mye som sto på spill.

TOMÅLSSCORER: Cristiano Ronaldo har scoret to av Real Madrids tre. Foto: Reuters / Eddie Keogh Livepic
TOMÅLSSCORER: Cristiano Ronaldo har scoret to av Real Madrids tre. Foto: Reuters / Eddie Keogh Livepic Vis mer

Men så tok Real Madrid ledelsen igjen. Også denne gangen etter et vidunderlig angrep.

Ronaldo-dobbel

Toni Kroos forsøkte seg først etter Karim Benzemas innlegg, men ballen havnet ute hos Casemiro på 25 meter. Brasilianeren benyttet sjansen, dunket til, og ballen satt i mål bak Gianluigi Buffon.

På det punktet kjørte Real Madrid kampen. Bare minutter senere meldte Ronaldo seg på igjen.

Denne gangen snappet Modric ballen på Juventus' banehalvdel, og satte raskt i gang. Han la inn foran mål, der måltyven Ronaldo timet det perfekt og satte ballen i mål.

Sju minutter før slutt ble det brennhett på gresset på Millennium stadium. Sergio Ramos taklet Juan Cuadrado - som ble irritert, og pådro seg sitt andre gule for kvelden. Dermed måtte han gå i garderoben.

Idet kampen gikk inn i overtid ble den punktert da Asensio satte ballen i nettet og Buffon måtte se den gå inn for fjerde gang i kampen.

DRØMMEMÅL: Her setter Mandzukic 1-1.  Reuters / Phil Noble Livepic
DRØMMEMÅL: Her setter Mandzukic 1-1.  Reuters / Phil Noble Livepic Vis mer
Hele Norges coronakart