ITALIA: Gianfranco Sanguinetti vil være så lik Cristiano Ronaldo som mulig. Foto: REUTERS/Jorge Silva/File Photo
ITALIA: Gianfranco Sanguinetti vil være så lik Cristiano Ronaldo som mulig. Foto: REUTERS/Jorge Silva/File PhotoVis mer

Cristiano Ronaldos dobbeltgjenger

Ronaldo-dobbeltgjenger lurer italienerne: - Jeg ble nesten litt redd

Italienere tror Gianfranco Sanguinetti er Cristiano Ronaldo når de møter ham på gata. Nå vil italieneren gjøre karriere ut av utseendet sitt.

35 år gamle Gianfranco Sanguinetti har aldri fått så mye oppmerksomhet som etter at Cristiano Ronaldo flyttet til Torino. Han er en personlig trener fra den italienske havnebyen Lavagna. Grunnen til oppmerksomheten? Mange mener han er skremmende lik den portugisiske stjerna.

Nå har Sanguinetti lyst å gjøre karriere ut av utseendet sitt.

- Jeg vil jobbe profesjonelt med å være Cristiano Ronaldos dobbeltgjenger, sier han til Calcio News 24.

Lurte personalet

Sanguinetti forsto for noen år siden at hans utseende er ganske så likt den portugisiske stjernespilleren. Tidligere har han ikke fått så mye oppmerksomhet på grunn av det, men etter at Cristiano valgte bort Real Madrid til fordel for Juventus og Italia, har livet endret seg totalt.

- For tre år siden dro jeg på ferie til Madrid. Da jeg møtte opp utenfor Santiago Bernabéu, ble det totalt kaos, men ingenting kan sammenliknes med det som skjedde for noen få dager siden, sier Sanguinetti til den italienske avisa La Gazzetta dello Sport.

Bare noen dager etter at portugiseren ble klar for Juventus, publiserte Sanguinetti et bilde av seg selv på Instagram. Der sto han foran Juventus' klubbutikk. 35-åringen forteller at han klarte å lure personalet i butikken, ble jaget rundt av unge fans og deretter skrev falske autografer utenfor arenaen.

- Det var ment som et sosialt eksperiment som jeg ikke trodde ville fungere. Jeg ble nesten litt redd. Hundrevis av personer kom bort for å ta bilder, og eneste jeg tenkte var at «forteller jeg sannheten nå, så dreper de meg», forteller Sanguinetti.

Han opplevde også at fremmede kvinner avbrøt ham midt i middagen for å ta en selfie med ham.

12 år siden

Den 10. juli ble det bestemt at Cristiano Ronaldo forlater Real Madrid etter ni år i klubben. Ronaldo har signert en fireårskontrakt med Juventus som gir ham 300 millioner i året. Klubben måtte betale 100 millioner euro for portugiseren, som lenge har blitt regnet som en av verdens beste spillere.

Karrieren skjøt for alvor fart i 2006 da Ronaldo debuterte i VM i Tyskland. Da var Ronaldo 21 år gammel, og ble sett på som en ung og spennende spiller på grunn av hans prestasjoner i Manchester United. Ronaldo hadde draktnummer 17, fordi Figo den gangen brukte nummer sju. Portugal nådde semifinalen, men endte på en fjerdeplass totalt. Ronaldos liv var på vei til å endre seg totalt etter dette, og det samme gjorde livet til den mer ukjente Sanguinetti.

- Det hele startet etter VM i 2006. Ronaldo var på vei til å bli et kjent fenomen, og folk rundt meg sa at jeg liknet på ham. Etter det levde jeg meg inn i det både utseendemessig, men også hvordan jeg lever og tenker. For eksempel så spiser jeg som ham, fordi jeg er en kroppsbygger og personlig trener. Det går for det meste i ris, kylling og grønnsaker. Forrige gang jeg spiste pasta og pesto var i 2003, utdyper dobbeltgjengeren.

Han understreker at han ikke har gjort noen kosmetiske operasjoner for å få utseendet så likt.

- Jeg har ikke operert. Men jeg må innrømme at det har gått litt langt, jeg klipper håret mitt akkurat som ham …

- Å leve som en dobbeltgjenger er et valg jeg har tatt. Ikke et enkelt et, da man må være sterk mentalt, men også disponert til å gjøre det. Jeg er ganske forfengelig og selvopptatt av natur og har tidligere jobbet som modell, forteller Sanguinetti.

Nå bor begge i samme land, og Sanguinetti håper at han kan leve profesjonelt av det.

- Vi er så like. Hvorfor kan ikke jeg være erstatteren hans i noen tilfeller?

Juventus får håpe at Sanguinetti mener tilfeller som ikke er direkte knyttet til det som skjer på fotballbanen.