Ronaldo drømmer om fredsprisen

Ronaldo har vunnet prisen som verdens beste fotballspiller og er blitt verdensmester. Nå vil han ha fredsprisen.

Det er i et intervju med det brasilianske magasinet Epoca at Ronaldo sier at han ikke vil at folk skal huske ham for målene – men også som en ambassadør for FN.

– Jeg vil bruke hele livet på dette, og jobbe hardt for å få Nobels Fredspris. Det hadde vært veldig spesielt, sier Ronaldo.

Real Madrid-spissen besøkte Vestbredden som ambassadør for FN i mai, og sier at besøket var et ledd i kampen mot fattigdom.

Men i tillegg til å spre fred vil Ronaldo også knekke Pelés brasilianske scoringsrekord i VM. De står begge med 12 mål, mens «Der Bomber», Gerd Müller, står med 14.

– Tiden får vise om jeg også deltar i mitt femte VM i Sør-Afrika i 2010. Jeg er bare 29 år nå. En gutt i livets målestokk, men ikke innen fotballen, sier Ronaldo.

Pelé deltok i fire VM, en rekord Ronaldo tangerer om han spiller i sommerens VM i Tyskland.

(ANB-AP)

FN-AMBASSADØR: Ronaldo var en populær gjest blant palestinske og israelske barn i Herzliya nær Tel Aviv da han besøkte Vestbredden og Israel i forbindelse med et israelsk-palestinsk sportsprosjekt i mai i år. Foto: Reuters/Scanpix
FN-AMBASSADØR: Ronaldo var en populær gjest blant palestinske og israelske barn i Herzliya nær Tel Aviv da han besøkte Vestbredden og Israel i forbindelse med et israelsk-palestinsk sportsprosjekt i mai i år. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer