Ronaldo dropper prisutdeling for å spille vennskapskamp

Stiller ikke opp på European Player of the Year galla i kveld.

TO MOT EN: Cristiano Ronaldo måtte i fjor se nok en pris glippe til Barcelona og Andres Iniesta. I år stiller ikke superstjernen opp på utdelingen. AFP PHOTO / VALERY HACHE
TO MOT EN: Cristiano Ronaldo måtte i fjor se nok en pris glippe til Barcelona og Andres Iniesta. I år stiller ikke superstjernen opp på utdelingen. AFP PHOTO / VALERY HACHEVis mer

(Dagbladet): Cristiano Ronaldo drar ikke til Monaco i kveld for å overvære utdelingen av UEFA sin beste europeiske spiller 2013 men velger heller å spille treningskamp mot Deportivo la Coruña.

I følge den spanske sportavisa AS prøvde UEFA å overtale Ronaldo til å delta på prisutdelingen, men Ancelotti ønsket toppscoreren med til Riazor som en del av forberedelsene til ligakamp på søndag hjemme mot baskerne Athletic Bilbao.

Ronaldo er nominert sammen med Lionel Messi og Frank Ribery til prisen som deles ut på kveldens galla der også gruppespillet til årets Champions League også trekkes. Portugiseren var også nominert i fjor men måtte se sine 60 mål forbigått av spanske Andres Iniesta som vant prisen.

Ronaldo skapte også overskrifter i fjor da han og Mourinho droppet utdelingen av Gullballen (FIFA Ballon d'Or) i 2012 som Messi vant for tredje året på rad. Den gang var også Ronaldo og Iniesta nominert.

Real Madrid skal møte Deportivo i Trofeo Teresa Herrera, en årlig vennskapsturnering der inntektene går til fattige i byen A Croña. Turneringen er oppkalt etter Teresa Herrera som kjempet for fattiges rettigheter på 1700-tallet i Spania.

I år er franskmannen Frank Ribery storfavoritt til prisen som skal deles ut etter en liveavstemming under gallaen. Ribery vant både Bundesliga, den tyske cupen og Champions League i fjor.