Ronaldo eller Beckham? Eller kanskje McManaman?

Hvem er tidenes beste Premier League-høyrekant?

(Dagbladet.no) Premier League-historien er spekket av store spillere. Hvem fortjener en plass på tidenes stjernelag? Det avgjør du.

Kåringen presenteres i et samarbeid mellom TV-kanalen Canal+ og Dagbladet. Tre spillere plukkes i dag ut som kandidater til å bli tidenes høyrekant. Nomineringen er foretatt av managerveteranen Ron Atkinson.

Han plukker hver Premier League-lørdag ut stjerner som fortsatt dominerer ligaen, og han finner legender som har lagt skoene på hylla. Men de er uansett blant de beste spillerne gjennom Premier Leagues 16-årige historie.

Hvem som er de 11 aller ypperste, er det du som avgjør. Den kommende uka kan du stemme på hvem som er den beste høyrekantspilleren siden Premier League ble etablert i 1992/1993 - David Beckham, Steve McManaman eller Cristiano Ronaldo.

David Beckham

Født: 2. mai 1975.

Klubb i Premier League: Manchester United. (1992-2003).

Meritter: Seks ganger Premier League-mester, to ganger FA-cupvinner og Champions League-mester.

NUMMER ÉN? Cristiano Ronaldo var verdens beste spiller forrige sesong - men er han tidenes beste høyrekant i Premier League? Foto: AP
NUMMER ÉN? Cristiano Ronaldo var verdens beste spiller forrige sesong - men er han tidenes beste høyrekant i Premier League? Foto: AP Vis mer

• En helt annen vingtype en arvtakeren fra Portugal, men også Beckham var i sin tid en bærebjelke i Fergusons byggverk. Har basert karrieren på en perfekt innstilt høyrefot. Frisparkscoringene og innleggene ble hans varemerke, mens den enorme arbeidsinnsatsen har kommet i skyggen av hans glamorøse ytre.

Steve McManaman

Født: 11. februar 1972.

Klubber i Premier League: Liverpool (1990-1999), Manchester City (2003-2005).

Meritter: Ligacupvinner med Liverpool. I tillegg FA-cupmester før Premier League ble stiftet.

• Kom opp gjennom Liverpools berømte ungdomssystem, og markerte seg allerede som 20-åring da han birdro sterkt til FA-cuptriumf. Noen roligere sesonger fulgte før han etablerte seg som balløyas beste dribler rundt midten av 90-tallet. Var i mange år hjørnesteinen i Liverpools offensive spill, før han gikk gratis til Real Madrid.

Cristiano Ronaldo

Født: 5. februar 1985.

Ronaldo eller Beckham? Eller kanskje McManaman?

Klubb i Premier League: Manchester United (2003-).

Meritter: To ganger Premier League-mester, Fa-cup, ligacup- og Champions League-vinner.

• Verdens beste fotballspiller i 2008. Kom som et enormt driblevillig talent i 2003, fikk tillit fra dag én, men det er først de to siste åra han har dominert ligaen. Scoret 27 mål på sine tre første sesonger i United - 65 de to siste. Fjorårets 42 scoringer er et utrolig tall for en som ikke er rendyrket spiss.

• På canalplus.no får du se Ron Atkinsons begrunnelse for nomineringen.

• I dagens utgave av Dagbladet ser du hvem som er Øyvind Leonhardsens favoritt.

• Diskutér: Hvem mener du har vært den beste høyrebacken i Premier League siden 1992/1993-sesongen?

DRIBLEFANT: Steve McManaman var veldig glad i ballen - og Liverpool-fansen ble veldig glad i ham.
SLIKEFOTEN: David Beckham slo innlegg og frispark få gjorde etter ham.