Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ronaldo er en playstation-spiller

Adebayor om rivalen.

(Dagbladet.no): Begge har scoret 19 seriemål og klubbene deres står først i køen om Premier League-gullet.

I dag uttrykker Arsenals Emmanuel Adebayor (23) stor beundring for Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo (23).

Det går mest på portugisernes eventyrlige tilslag og evne til å drible seg ut av umulige situasjoner.

- Jeg digger å se på han. Han er en god spiller, han har mange kvaliteter. Å se ham spille er ikke som noe annet, det er som å se en Playstation-spiller. Jeg har stor respekt for det han gjør. Han har scoret masse mål fra midtbanen, han er veldig god, sier Adbayor til The Independent.

Om det blir han eller United-vingen som tar toppscorertittelen er ikke så viktig for Togo-spissen. Bare seriemesterskapet teller, Arsenal har ikke toppet Premier League på fire år.

Det ser bra ut, med seieren mot Blackburn har Arsenal fem poeng på United med 12 kamper igjen.

- Det er ikke over, lag kan alltid kom bakfra. Vi må bare konsentrere oss, og snakker ikke om tittelen før ved sesongslutt. Vi er som en stor familie, laget er ungt og troen i garderoben er stor. Det blir tøft, sier Adebayor.

Fortsatt er Thierry Henry et medlem i Arsenal-familien, selv om han ble solgt til Barcelona i fjor sommer.

MÅL I NI KAMPER PÅ RAD: Emmanuel Adebayor trenger bare nettkjenning i to kamper til før han tangerer en Arsenal-rekord. Foto: Scanpix/Reuters
MÅL I NI KAMPER PÅ RAD: Emmanuel Adebayor trenger bare nettkjenning i to kamper til før han tangerer en Arsenal-rekord. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

- Henry er som en bror for meg. Han sendte meg nettopp en sms for å gratulere meg. Vi snakker mye sammen, også sist sommer. Han sier han tror på meg, han tror på kvalitetene mine. Jeg må takke ham, han har hjulpet meg mye, sier Adebayor.

Selv har han nettet 12 mål på de siste ni kampene, og slettet savnet etter Henry på Emirates. Fortsetter målrushet setter han snart Arsenal-rekord.

Og klarer noe Henry ikke fikk til.

Med mål i begge de to neste kampene tangerer Adebayor rekorden til Ian Wright, Arsenal-legenden opplevde nettsus i 11 strake matcher.

.

image: - Ronaldo er en playstation-spiller
PLAYSTATION-HELT: Slik framstår Ronaldo i et av playstation-spillene på markedet.
TOPPSCORER: Cristiano Ronaldo har nettet 19 ganger fra United-midtbanen, så langt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media