Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ronaldo er en skam

Steven Gerrard nådeløs mot United-vingen i selvbiografien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mens Wayne Rooney til stadighet avviser at det røde kortet han fikk mot Portugal i VM har skadet vennskapet med Cristiano Ronaldo, har Liverpool-kaptein Steven Gerrard ingen intensjoner om å legge ballen død.

I sin selvbiografi, som går som en serie i News of the World, levner Gerrard portugiseren svært liten ære.

- Dessverre er det en mørk skygge som henger over Cristiano Ronaldo. Hans rolle i utvisningen av Wayne Rooney var en skam, skriver Gerrard i avisa, gjengitt av BBC.

- Hvordan kunne han?

Og det er særlig én ting Gerrard reagerte sterkt på: TV-bildene som viste Cristiano Ronaldo blunke lurt mot benken da Rooney marsjerte i garderoben.

- Det alle på England virkelig la merke til, var Ronaldos blunking mot benken. Det var et blunk som sa «jobben er utført». Hvordan kunne han gjøre det mot sin lagkamerat? På bussen etterpå spurte Wayne meg: «Hva synes du om blunkingen?» Jeg sa: «For å være ærlig, Wazza, hvis vi hadde spilt mot Spania og Xabo Alonso eller Luis Garcia blunket til dommeren eller påvirket for å få meg utvist, ville jeg aldri snakket til dem igjen», skriver Gerrard.

Liverpool-kapteinens harde angrep på Ronaldo er oppsiktsvekkende, og blir garantert lagt merke til i England. Og sannsynligheten for at han heller bensin på et allerede brennende bål er temmelig innlysende.

Tar selvkritikk

image: - Ronaldo er en skam

Gerrard svinger imidlertid ikke bare pisken over Ronaldo - også Chelseas Ricardo Carvalho får sin bøtte med kjeft.

Det var han som fikk Rooneys knotter i skrittet, som ifølge dommer Horacio Elizondo var utslagsgivende for det røde kortet til Rooney.

- Spillere som Carvalho ødelegger fotballen, ikke Wayne Rooney. De er trent opp til å påvirke dommeren når en slik hendelse skjer. Ronaldo sto fremst. Men han har ikke hele skylden. Fem eller seks andre portugisere sto der også.

Gerrard innrømmer samtidig det resten av verden har hevdet lenge - at England ikke er så gode som de innbiller seg.

- Det smerter meg å innrømme dette, men det må sies: Vi er ikke så gode som vi tror. England var skyldig i å ha for høy selvtillit. Jeg og flere andre spillere hevdet konstant at vi kunne vinne VM - det var dumt av oss, skriver Gerrard.

Samtidig er han brutalt ærlig når han beskriver Sven-Göran Erikssons avgjørelse om å ta med Theo Walcott i VM-troppen - unggutten som ikke hadde en eneste Premier League-kamp under beltet.

- Jeg gikk nesten i bakken da jeg hørte nyhetene (om å ta med Walcott til VM, journ.anm.). For å være rettferdig med Theo: Han er en hyggelig gutt, og en dag vil han bli en meget god spiller. Men han hadde ingen rett til å være i Tyskland. Overhodet ikke. Jeg var sjokkert over at han satt på det flyet.

ANGRIPER RONALDO: Steven Gerrard legger ingenting imellom i sin karakteristikk av Cristiano Ronaldos oppførsel da Wayne Rooney ble utvist. - En skam, tordner Liverpool-kapteinen. Foto: EPA
ANGRIPER RONALDO: Steven Gerrard legger ingenting imellom i sin karakteristikk av Cristiano Ronaldos oppførsel da Wayne Rooney ble utvist. - En skam, tordner Liverpool-kapteinen. Foto: EPA Vis mer
<B>KONTROVERSIELT:</B> Engelskmennene har vondt for å glemme Cristiano Ronaldos innblanding da Wayne Rooney ble utvist i sommerens VM-kvartfinale mot Portugal.
<B>IKKE GOD NOK:</B> Steven Gerrard var sjokkert over at Sven-Göran Eriksson tok med Theo Walcott til VM.