TAPTE PORTUGAL-KÅRING: Pepe (midten) gikk til topps i kåringen av årets sportsnavn i Portugal, en kåring Cristiano Ronaldo har vunnet tidligere. Foto: AP / Andres Kudacki / SCANPIX NTB
TAPTE PORTUGAL-KÅRING: Pepe (midten) gikk til topps i kåringen av årets sportsnavn i Portugal, en kåring Cristiano Ronaldo har vunnet tidligere. Foto: AP / Andres Kudacki / SCANPIX NTBVis mer

Ronaldo er ikke engang Portugals beste spiller

Real-stjernen glipper i ny kåring.

• Zlatan vraket: Her er de tre gullball-kandidatene

(Dagbladet): Cristiano Ronaldo er lei av å havne i skyggen av Lionel Messi.

Den lille argentineren har vunnet de tre siste gullballene, og målmaskinen er favoritt til å ta den fjerde på rappen under Fifa-gallaen 7. januar.

Mens Ronaldo venter på utdelingen må Real Madrid-stjernen finne seg i enda en skuffelse, i hjemlandet Portugal. Der er nemlig Real-kompis Pepe blitt kåret til årets sportsnavn, han tok hjem den såkalte Artur Agostinho-prisen.

- Jeg er veldig glad for å ha vunnet denne kåringen, og jeg takker for støtten fra de som tror på meg. Jeg vil også si takk til mine lagkamerater, uten dem hadde jeg ikke vunnet prisen, sier stopper Pepe til Reals hjemmeside.

Altså får Ronaldo takk, men det spørs om det er nok plaster på såret. Portugal-kåringen er den andre i løpet av kort tid hvor han ikke når helt opp.

I november ble syklisten Rui Costa foretrukket i en kåring av årets mannlige utøver i regi av idrettsforbundet i landet. Ronaldo skal nylig ha uttalt at han er mer opptatt av kollektive seirer enn personlige priser, men står på at det er han som fortjener statusen «verdens beste spiller».

- Hvis jeg kunne, ville jeg stemt på meg selv. Å være for ydmyk er ikke bra. Jeg er den jeg er og er glad for det, sa Ronaldo i november.