- Ronaldo er ikke Europas beste

Arsenal-spiss Thierry Henry fnyser av Ronaldos seier.

Utmerkelsene har stått i kø for Brasil- og Real Madrid-angriper Ronaldo de to siste dagene. I går kveld ble han kåret til verdens beste spiller i 2002 av Fifa.

Kvelden før mottok han gullballen, magasinet France Footballs prestisjefylte trofé som Europas beste spiller.

Det er gullballen Henry gjerne skulle sett hos en annen, og helst hos Bayern Münchens Michael Ballack.

- Jeg hadde stemt på Ballack. Det var bare uhell at han ikke vant Champions League-trofeet. Han scoret viktige mål i bundesligaen, og viktige mål i Champions League, sier Henry ifølge avisa

The Sun

.

Franskmannen legger også vekt på midtbanespiller Ballacks innsats i VM.

- Han fikk et gult kort i semifinalen som gjorde at han visste at finalen ville glippe. Så hva gjorde han? Han scoret målet som sørget for finale for laget hans. Det er tappert, mange andre hadde ikke reagert sånn i en liknende situasjon.

Henry kom på sjetteplass i Europa-avstemningen. Dette har han å si om vinneren Ronaldo:

- Ronaldo viste i VM at han er en stor angriper. Han fortjener prisen hvis den bare vurderes ut fra VM, men den er for hele året. Utmerkelsen gjelder for desember til desember. Ballack var stabil i hele sesongen, sier Henry.

Premier Leagues toppscorer forrige sesong avslører kanskje litt bitterhet når han at forteller fotballkjendiser mener han burdte fått gullballen.

- Owen sa jeg fortjente å vinne. Jeg så også at Alfredo Di Stefano, en spiller fra en annen generasjon, sa det samme. Det gjør meg lykkelig.

(Dagbladet.no)

DOBBELVINNER:</B> Her viser Ronaldo fram gullballen. I går fikk han også trofeet fra Fifa som verden beste spiller.
FINALEJUBEL:</B> Thierry Henry er imponert over tyske Michael Ballack, som her jubler om scoring som sikret tysk finaleplass.