- Ronaldo er litt sint fordi han ikke scoret på straffen

Men portugiseren ble historisk da han sendte FCK ut av Europa.

• FC København - Real Madrid 0-2 (0-1)

(Dagbladet): F.C. København hadde et enkelt utgangspunkt før kveldens oppgjør mot Real Madrid. De måtte ha minst ett poeng for å ta tredjeplassen i gruppa, som gir plass Europa League.

FCK hadde nok en drøm om at motstander Real Madrid skulle komme med et reservepreget lag. Hovedstatslaget var allerede videre i gruppa, og hadde ingenting å spille for rent poengmessig.

Men:

Vinner du en kamp i Champions League renner millionene inn på konto, og Real Madrid jaktet også en ny rekord i Europa. Med mål i oppgjøret hadde Real scoret i 31 kamper på rad - og passerte rival Barcelona på lista.

God start FCK sjokkerte verdensstjernene i åpningsminuttene, med to sjanser. 

Først spilte danskene seg rundt på kanten og Yousset Toutouh fikk skutt fra femten meter. Dessverre gikk skuddet rett opp og landet på ca 14,5 meter.

Bare minutter etter var det Nicolai Jørgensens tur til å leke seg med stjernegalleriet. Han drog av to spillere, men heller ikke 22-åringen greide å omsette raidet til målsus.
Perle Real Madrid tok over etter FCKs overraskende gode start.

Først ladet Cristiano Ronaldo kanonen på et frispark fra 40 meter. Portugiseren satte Johan Wiland på prøve, men var bare en forvarsel. For minuttet etter frelste Modric Real Madrid og alle tv-seerne med en perle av de sjeldne.

Boksåpneren fra Kroatia fikk ballen på tjue meter, sendte to FCK-spillere i pølsebua med en Cruyff-vending og limte ballen i krysset. Helt utakbart for Wiland.

Real Madrid fortsatte å presse på etter målet.  Milliardduoen Ronaldo og Gareth Bale hadde hver sin sjanse til å doble ledelsen, uten at de fant veien til nettmaskene.

Annullert mål Etter 38.minutter fikk hjemmelaget corner, og det ble farlig. Thomas Delaney knuste Iker Casillas i duellen, men brukte hånda for å lure inn utlikningen. Dommeren snappet opp situasjonen, og blåste frispark til den erfarne keeperen.

- Det er helt fair at den ble annullert, sa Delaney til TV3+ etter kampen.

Real tok med seg en komfortabel ledelse, og det ble ikke bedre for FCK etter pausen.

 ØYER  Cristiano Ronaldo gir en lagkamerat beskjed om å bruke en av sine seks sanser før han slår en pasning. FOto: Liselotte Sabroe / AFP / NTB Scanpix
ØYER Cristiano Ronaldo gir en lagkamerat beskjed om å bruke en av sine seks sanser før han slår en pasning. FOto: Liselotte Sabroe / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Bare tre minutter av den andre omgangen var spilt da Champions Leagues desiderte toppscorer banket inn sitt niende i Europa. Marcelo banket en lang ball opp i FCK-boksen, og Pepe headet den ned i beina på portugiseren. Han var, selvfølgelig, iskald.

- Vi fikk beskjed om å stoppe kontringsspillet deres, men så har de Ronaldo og de beste spillerne, så det var ikke mye vi fikk gjort, sukket Youssef Toutouh til TV3+.

København gikk inn i dvalemodus etter Ronaldos mål. Det tok tjue minutter før laget skapte en sjanse. Og da de hadde muligheten til å utlikne, bommet Rúrik Gíslason.  Islendingen startet en kontring, men avleveringen til Igor Vetokele var altfor dårlig. Real Madrid ryddet enkelt opp.

Kronet ikke verket Med sitt niende mål i gruppespille ble Ronaldo historisk. Ingen har scoret flere mål enn portugiseren i gruppespillet i Champions League.

Tre minutter før slutt kunne han ha puttet sitt tiende mål på en straffe, men CR7 ble litt for frekk i avslutningen.

-  Ronaldo er litt sint fordi han ikke scoret på straffen, men han scoret et nytt viktig mål og spilte godt, sa Ancelotti,

- Vi hadde våre muligheter i kveld, men selvfølgelig vant Real Madrid fortjent, sa Solbakken

 IKKE GODE NOK:  FCK greide ikke å score på hjemmebane mot Real Madrid. Dermed røyk Europa-drømmen. Foto: Jens Noergaard / AFP / NTB Scanpix
IKKE GODE NOK: FCK greide ikke å score på hjemmebane mot Real Madrid. Dermed røyk Europa-drømmen. Foto: Jens Noergaard / AFP / NTB Scanpix Vis mer