Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Champions League

Ronaldo er målmaskinen selv Barcelona ikke har sett maken til

Vi kan diskutere det meste når det gjelder Cristiano Ronaldo målt opp mot Lionel Messi. Men ikke evnen til å skyte ballen i mål.

CR7 SCORER ALLTID: De blusset, de røykla halve stadion. men ingenting stopper Cristiano Ronaldo. Da han gjorde 1-0 etter 52 minutter i Paris, den tredje scoringen over to kamper mot PSG, hadde han avgjort denne sluttspillkampen også. Foto: NTB Scanpix
CR7 SCORER ALLTID: De blusset, de røykla halve stadion. men ingenting stopper Cristiano Ronaldo. Da han gjorde 1-0 etter 52 minutter i Paris, den tredje scoringen over to kamper mot PSG, hadde han avgjort denne sluttspillkampen også. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PSG – Real Madrid 1–2 (0-0) - 2-5 sammenlagt.

HAN HAR ALLE rekordene, scorer på bestilling og kommer alltid tilbake etter periodiske og helt ubetydelige måltørker. Skjønt, når du scorer over et mål i snitt per kamp er det jo egentlig aldri tørke. Det, selv om vi i media elsker å blåse den minste lille motgang ut av proporsjoner, sier seg selv.

I VERSTE FALL, når han ikke scorer mål, har Cristiano Ronaldo bare en stein i skoa. Det er alt. Han lar seg ikke stoppe. Og i en alder av 33 år ser vinteren og våren 2018 ut til å bli som foregående år.

Helt magiske hva målscoring angår.

DET ER MYE Barcelonas Lionel Messi bringer til det vakre spillet som Cristiano Ronaldo ikke er i nærheten av. Det er et faktum. Derfor fortsetter preferansediskusjonen rundt hvem av dem som verdens beste fotballspiller.

For denne skribenten snakker vi ikke bare presens, men gjennom alle tider.

DEN DEBATTEN VIL aldri dø. Den vil vokse med savnet den dagen gutta ikke underholder oss mer, den handler om mora eller dattera, smak og behag rett og slett, eller ekstremt effektiv briljans satt opp mot enda mer effektiv råhet, kraft og styrke. For når det kommer til det å skyte ballen i mål forteller tallene at alt Lionel Messi gjør i deilig overflod gjør Ronaldo enda bedre.

Ronaldos 300. La Liga-scoring kom for eksempel i portugiserens 286. kamp for Real Madrid.

Lionel Messi, som var den første til å runde 300, trengte 334 kamper for å nå milepælen.

ALT DET ANDRE som gjør Cristiano Ronaldo til målmaskinen over alle målmaskiner – også Lionel Messi – kan du bare google. Vi kan godt diskutere hvem av de to som spiller den flotteste og beste fotballen og jeg aner allerede entusiastiske mailer. Men å diskutere hvem av dem som har det skarpeste sluttproduktet er egentlig overflødig. For det er ikke bare det at han scorer mål CR7, de siste sesongene har han lagt seg til den deilige vanen å avgjøre stort sett alle de viktigste fotballkampene.

Forrige sesong, da Real Madrid ble det første laget som klarte å forsvare en Champions League-tittel, scoret han i alle kampene etter gruppespillet.

På det kjøret har han startet dette året også og står etter seks gruppespillkamper og to åttedelsfinaler mot en av turneringsfavorittene (PSG) med tolv scoringer, tre av dem på de to siste.

PARIS SAINT-GERMAIN levde i en illusjon om at Neymars fravær for en kvelds skyld ville gjøre dem en tjeneste mot Real Madrid, at de ikke ville bli så forutsigbare uten det brasilianske navet. De var ikke i nærheten. Før pause ble de kontrollert i senk av Zinedine Zidanes mestere. Etter 52 minutter scoret Cristiano Ronaldo. Og da 1–3 ble til 1–4 var det i alle sammenhenger.

Resten av kampen var akademisk fotball.

KAN REAL MADRID vinne enda en tittel, den tredje på rad? Svaret er ja. Med CR7 i hvitt er det ikke mulig å lukke den døra. Han er fortsatt kapabel til å vinne fotballkamper på egen hånd. Han slutter jo ikke å score mål. Og skal jeg allerede nå plukke ut drømmefinalen i Kiev velger jeg meg Real Madrid-Manchester City.

Zinédine Zidane mot Pep Guardiola.

Det hadde vært noe det.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!