Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronaldo-fans forsøkte å psyke ut Messi før Gullballen

Tok regien i kulissene.

I ZÜRICH: Lionel Messi var på plass med sin Antonella Roccuzzo. FOTO: NTB SCANPIX
I ZÜRICH: Lionel Messi var på plass med sin Antonella Roccuzzo. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer

ZÜRICH (Dagbladet): Kvelden ble på alle måter Cristiano Ronaldos i går. For første gang siden 2008 mottok han Gullballen, beviset på at du er verdens beste fotballspiller.

Begivenhetene i Zürich blir behørig omtalt i avisene på kontinentet i dag. «Blatter ausgebuht», heter det i en overskrift i den sveitsiske storavisa Blick, som også skriver at det samme skjedde med Lionel Messi.

De fleste med valgfag i tysk vil forstå at overskriften betyr at Blatter ble pepet ut, og det samme skjedde altså med Messi.

Oppstilling Sepp Blatter er FIFAs mektige president. Tilløpet til drama skjedde i forkant av gallastarten klokka 18.30. Utenfor Kongresshuset i Zürich hadde flere hundre personer tatt oppstilling. Håpet var naturligvis å få et glimt av de mange celebre gjestene som ankom på den røde løper.

Sepp Blatter svingte opp foran Kongresshuset i en limousin. En liten gruppe med folk begynte umiddelbart å bue på ham. Det samme skjedde to minutter etterpå, da Messi ankom med sin Antonella.

- Jubel, ja. Men også burop og piping, skriver Blick, som bruker ei helside på saken i dag.

Gjorde seg upopulær Det hele ble iscenesatt av en gruppe Ronaldo-supportere. Og det er ikke vanskelig å tenke seg bakgrunnen.

GRÅT:  Cristiano Ronaldo var nesten utrøstelig etter seieren. FOTO: NTB SCANPIX
GRÅT: Cristiano Ronaldo var nesten utrøstelig etter seieren. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer

- Den ene bruker mer tid hos frisøren enn den andre. Jeg liker begge, men foretrekker Messi, sa Blatter da han møtte Oxford-studenter i fjor høst.

De famøse ordene falt ikke i god jord hos Ronaldo-supporterne. Og i går kveld benyttet de anledningen til å si sin mening.

Blatter er vanligvis en fyr som liker å bruse med fjærene ved en anledning som Gullballen. At glitter og stas ble byttet ut med et øyeblikk av burop, var neppe i hans hode.

- Ikke tema Ronaldo var også tydelig misfornøyd med Blatters uttalelser i Oxford.

Men i går brukte han sjansen til å fortelle verdenspressen at de to gjorde opp i en telefonsamtale etterpå.

- Dette er ikke lenger noe tema, sa han.

Close race Den italienske avisa La Gazzetta dello Sport skriver i dag at selv om Ronaldo vant, var det «close race». Ronaldo fikk 27,99 prosent av stemmene, mens Messi fikk 24,72. Franck Ribéry havnet på 23,36.

FAMILIELYKKE:  Ronaldo poserer med moren Dolores Aveiro og søsteren Katia Aveiro. FOTO: NTB SCANPIX
FAMILIELYKKE: Ronaldo poserer med moren Dolores Aveiro og søsteren Katia Aveiro. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer

Stemmene ble gitt av 209 landslagssjefer, landslagskapteiner og utvalgte journalister. Fristen var satt til 15. november 2013, men ble seinere utsatt i 14 dager.

I mellomtida vartet Ronaldo opp med en makeløs forestilling på Friends Arena i Stockholm, og scoret tre mål i playoffkampen mot Sverige. Det ble imidlertid ikke avgjørende for portugiserens triumf i går kveld. Han ledet allerede i forhold til stemmene som var kommet inn.

BUET UT:  FIFA-president Sepp Blatter er en fyr det er blandede meninger om. FOTO: NTB SCANPIX
BUET UT: FIFA-president Sepp Blatter er en fyr det er blandede meninger om. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer