FIFA 22

Ronaldo-fansen er forbanna

Ryktene rundt Cristiano Ronaldos (36) FIFA-rangering skaper store reaksjoner.

FORVENTNINGER: Det er alltid knyttet store forventninger til Cristiano Ronaldos FIFA-kort. Foto: Pa photos
FORVENTNINGER: Det er alltid knyttet store forventninger til Cristiano Ronaldos FIFA-kort. Foto: Pa photos Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det populære fotballspillet FIFA 22 er like rundt hjørnet og forventningene er store, men det har også kommet en del reaksjoner.

De siste elleve åra har Lionel Messi og Cristiano Ronaldo tronet på topp med høyest rating, men nå kan rekken være brudd.

Som tidligere ser det ut som Lionel Messi blir spillets høyest rangerte spiller (93). Men nå sier ryktene at Robert Lewandowski (92) vil være høyere rangert enn Ronaldo (91).

- Det er veldig rart. Det blir spennende å se hvordan han gjør det i Premier League, og da kan han fort få spesialkort med høyere rangering enn Messi, sier Andreas «Netsix» Bakken til Dagbladet.

23-åringen kjenner godt til den virtuelle fotballverden. Han har tidligere vært profesjonell FIFA-spiller, og vært en viktig spiller for det norske eFotballandslaget, som holder til på Ullevaal stadion. Nå opererer han som trener for de profesjonelle gamerne hos Apeks.

Rangeringene spiller en stor rolle for FIFA-fansen, spesielt i den populære spillmodusen Ultimate Team, der det vil være med og diktere hvor mye kortet koster.

SIUUUU: Cristiano Ronaldos feiring har blitt berømt. Hvorfor gjør han det? Vis mer

- Blir store reaksjoner

Fotballfansen vil åpenbart at favorittspillerne deres skal få så høy rangering som mulig, men det oppstår alltid store debatter og reaksjoner når rangeringene blir kjent.

- Lewandowski er tilsynelatende høyere rangert enn Ronaldo på FIFA 22. Disse uvitende koderne kommer til å bli satt på plass, skriver youtuberen Mark Goldbridge på Twitter.

Han har over 1,6 millioner abonnenter på sine to kanaler.

Spillerne kan få høyere rangert basert på ulike promoer og hvordan de gjør det i virkeligheten. Vanligvis ender både Messi og Ronaldo opp med kort som er rangert så høyt som mulig (99).

- Ratingene er nok rett rundt hjørnet. Det er veldig spennende, og uansett hvordan de settes blir det store diskusjoner om det er riktig eller galt. Det er litt kontroversielt hvis Messi og Ronaldo ikke skal være de to høyest rangerte, mener Bakken.

Umulig

Spillet baserer rangeringene på hvordan spillerne presterer i virkeligheten.

- Hvis disse rangeringene stemmer, så boikotter jeg spillet, skriver en bruker.

- Det skal ikke være mulig. Ronaldo er en mye bedre spiller enn Lewandowski. Folk glemmer at Ronaldo var toppscorer i Serie A forrige sesong, skriver en annen.

ARRESTERER JOURNALISTEN: Ole Gunnar Solskjær var som vanlig i godt og spøkefullt humør da han møtte pressen. Video: Rødt Kort. Vis mer

Flere tar Bayern München-spissen i forsvar.

- Ronaldo er helt fantastisk til tross for alderen sin. Lewa er fortsatt i sin beste alder, så det er ingenting å irritere seg over. Jeg vet at vi alle har favorittspillere, men la oss være litt objektive, skriver en Twitter-bruker.

Robert Lewandowski kommer fra en fantastisk sesong med 48 nettkjenninger på 40 kamper. Ronaldo kommer også fra en god sesong. Han ble toppscorer i Serie A for fire måneder siden og ble delt toppscorer i sommerens EM.

Mandag ble det bekreftet at Messi (93) troner på topp etterfulgt av Lewandowski (92), Ronaldo (91), De Bruyne (91), Neymar (91), Mbappe (91) og Neymar (91).

Solskjærs «comeback»

Til høsten kan du faktisk velge Ole Gunnar Solskjær som Haalands spisspartner på FIFA. I sommer ble det offisielt at nordmannen gjør comeback på spillet og blir en del av FIFA 22s «FUT Heroes».

Erling Braut Haaland kommer fra en ellevill sesong med 41 mål på 41 kamper.

- Han burde være helt der oppe med de beste nesten, sier Bakken.

COMEBACK: Solskjær vender tilbake til den virtuelle fotballbanen. Foto: EA Sports
COMEBACK: Solskjær vender tilbake til den virtuelle fotballbanen. Foto: EA Sports Vis mer

Haaland hadde rangeringen 84 på FIFA 21. FIFA-profilen tror han får en økning.

- Jeg vil tro han får et stort sprang opp. Hvis jeg skal tippe kan han fort få overall på 88. Han fortjener å være en av de beste på spillet.

Bakken er også spent på hvilken hurtighet spillutviklerne gir Jærbuen.

- Han er en av de raskeste angrepsspillerne i verden og fortjener å være en av de raskeste på spillet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer