Ronaldo får ulovlig behandling

- Han doper seg, mener italiensk ekspert.

(Dagbladet.no) Milan-spissen Ronaldo har ikke spilt fotball siden han ble skadet i slutten av juli. For tida er han i Brasil, hvor han blir behandlet for lårskaden.

I Italia blir det nå stilt store spørsmål ved behandlingen han får, melder Associated Press.

Antidopingadvokaten Ettore Torri i den italienske olympiske komité (CONI) avslører nå at det kan bli aktuelt å etterforske Ronaldo.

- Jeg venter på nyheter i denne saken nå, og vi kan ikke utelukke en undersøkelse, sier Torri til nyhetsbyrået ANSA.

Venter på svar

Behandlingen, som Ronaldo bruker i hjemlandet Brasil under overvåking av Brasils landslagslege, er forbudt i Italia. Metoden utnytter et naturlig protein som stimulerer muskelcellene til å dele seg og dermed lege skaden raskere.

- Nå venter jeg på svar fra det italienske fotballforbundet og jeg kommer også til å spørre CONIs eksperter om råd, sier Torri.

Presidenten i det italienske antidopingbyrået og professor ved det medisinske fakultetet i Roma er imidlertid ikke i tvil:

KAN BLI ETTERFORSKET: Ronaldo kan bli etterforsket, mistenkt for dopingbruk. Foto: REUTERS
KAN BLI ETTERFORSKET: Ronaldo kan bli etterforsket, mistenkt for dopingbruk. Foto: REUTERS Vis mer

- Dette er snakk om doping, slik jeg ser det, sier Luigi Frati til avisa Il Messaggero.

Hormonsykdom

Ifølge det medisinske støtteapparatet i AC Milan kan det gå ytterligere en måned før den brasilianske storscoreren er klar igjen, selv om de for ei uke siden trodde han vil være klar ganske raskt.

- Ronie er frisk, men vi vil fortsatt ikke bruke ham. Nå har vi 15 dagers fri og han vil være tilbake etter landslagspausen under optimale forutsetninger, sa trener Carlo Ancelotti i forrige uke.

Tidligere ble det også kjent at Ronaldo har fått diagnosen hypotyreose - en hormonsykdom som ofte kalles lavt stoffskifte.

• Les også: Norske topputøvere testes for Ronaldo-sykdom

Ronaldo får ulovlig behandling
MILAN VENTER: AC Milan venter nå på at Ronaldo skal bli frisk. Her er Ronaldo sammen med eier Silvio Berlusconi under Champions League-finalen i mai.