Cristiano Ronaldo, Manchester United

Ronaldo-feber i Norge: - Han tar kaka

Det er merkbar interesse for kampbilletter og trøyer etter at Cristiano Ronaldo kom tilbake til Manchester United.

12 ÅR SIDEN: Det er over 12 år siden Cristiano Ronaldo sist hadde på seg Manchester United-drakta. Toby Melville/Reuters/NTB
12 ÅR SIDEN: Det er over 12 år siden Cristiano Ronaldo sist hadde på seg Manchester United-drakta. Toby Melville/Reuters/NTB Vis mer
Publisert

Alt ligger til rette for at Manchester United-fansen får et gjensyn med Cristiano Ronaldo (36) på Old Trafford mot Newcastle neste helg.

Portugiseren pådro seg gult kort og samtidig suspensjon da han satte scoringsrekord mot Irland, og landslagsledelsen lar 36-åringen stå over lørdagens privatkamp mot Qatar - noe som betyr at han får mer tid med Ole Gunnar Solskjær og spillerne som er i England.

Tilskuerne er som kjent tilbake på stadion i Premier League, og interessen for oppgjøret mot Newcastle har skutt i været etter at Ronaldo ble klar for de røde.

Engelske The Times skriver at billetter til kampen selges for så mye som 2500 pund(!) (rundt 30 000 kroner).

UFORSTÅELIG: Ståle Solbakken vil ikke høre snakk om at Martin Ødegaard ikke forsvarer en plass på Norge. Video: NTB / Rødt Kort. Vis mer

3-400 bestillinger

Også i Norge har de merket effekten av Ronaldo-overgangen. Daglig leder for Manchester United Supporters Club Scandinavia, Bernt Hjørnevik, forteller om økt salg av billetter til Old Trafford. Det har blitt en domino-effekt.

- Det jeg vet er at ca. 100-150 av våre medlemmer kommer til å dra på Newcastle-kampen. Resultatet av at Ronaldo kom, gjorde at det har kommet 3-400 nye bestillinger på nye turer siden forrige fredag, sier Hjørnevik.

Opprinnelig hadde supporterklubben 500 billetter til kampen, men det ble tidlig bestemt at de ikke kom til å benytte seg av det antallet. Ronaldo-nyheten gjorde at interessen for kampen økte betraktelig. Den er nå utsolgt.

Det er fortsatt mange supportere som sitter på gjerdet når det gjelder fotballreiser, med gjeldende regler for vaksinering og karantene. Mellomlandinger gjør regnestykket ekstra komplisert.

- Hvis du skrur tiden tilbake noen uker, så er det ikke så mange som var interessert i å dra over, sier Hjørnevik.

Det er også slik at prisen for reise og opphold øker så fort det kommer store nyheter, slik som at Ronaldo har «vendt hjem».

- Det verste er at flyselskap sitter og følger med på dette. Når det nærmer seg slik som nå, så stiger prisene. Så er det en festival i Manchester som gjør at hotell er dyrere, sier Hjørnevik og fortsetter:

- Hvis jeg hadde bestilt en weekendpakke til Manchester i oktober, så hadde jeg sikkert fått en billett til 1500 kroner, men så trekker de f.eks. Liverpool opp av hatten, så koster det 3-4000 kroner. Jeg har sett det med egne øyne hvor fort det går.

Skal ha «7»

Det er endelig klart at Ronaldo vil få merkevarenummeret «7» på drakta i Manchester United, et nummer som tilhørte Edinson Cavani. At bekreftelsen kom seint har ikke stoppet fans fra å bestille Ronaldo-drakt.

Praksisen i supporterklubben er at det legges til rette for at fans kan forhåndsbestille drakta, som de får tilsendt med det nye draktnummeret når det først er offisielt.

- Noen skriver at de skal ha 7 uansett hvilket nummer han måtte få. Fra 27. august og fram til 31. august så har vi hatt ca. 5-600 bestillinger med Ronaldo-trøyer, sier Hjørnevik.

August-måned har gitt klingende mynt i kassa som følge av at United har kommet med hele tre populære trøyer. Kombinasjonen av «en fin hjemmetrøye, en moderne bortetrøye og en kul tredjetrøye» gjør at du treffer store deler av supporterbefolkningen.

Da sesongens drakter ble lansert, var det Luke Shaw som var mest populær å ha på ryggen, før nyinnkjøpte Jadon Sancho og Raphaël Varane meldte seg på i kampen.

Det var helt til Ronaldo ble klar.

- Ronaldo tar kaka. På fredag hadde vi en bestilling i minuttet fra klokka 16 til midnatt. Du satt og trykte F5 og trodde du skulle få fem om gangen, men så var det 10-12 om gangen, sier Hjørnevik.

Det er ikke noen tvil om at det er Ronaldo-feber i Norge også.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer