Ronaldo fikk endelig den etterlengtede VM-scoringen

Portugal og Ghana ute av VM.

ENDELIG: Cristiano Ronaldo fikk endelig det etterlengtede VM-målet, men det hadde lite å si for avansement i gruppa. Både Ghana og Portugal er ute av VM. Foto: AP Photo/Martin Mejia
ENDELIG: Cristiano Ronaldo fikk endelig det etterlengtede VM-målet, men det hadde lite å si for avansement i gruppa. Både Ghana og Portugal er ute av VM. Foto: AP Photo/Martin Mejia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Portugal - Ghana 2-1 (1-0)

(Dagbladet): Ghana og Portugal hadde begge sjanse til å avansere til sluttspillet dersom enten Tyskland eller USA tapte sin kamp.

Ghana fikk verst tenkelig start på dagen da to av lagets største stjerner ble sendt hjem etter en krangel.

TENTE HÅPET: Asamoah Gyans scoring. Foto: REUTERS/Jorge Silva
TENTE HÅPET: Asamoah Gyans scoring. Foto: REUTERS/Jorge Silva Vis mer

Likevel var det to lag med stor vilje som gikk ut på banen i Brasilia.

Kampen endte 2-1, men lite betydde det for stillingen i gruppa. Tyskland og USA er videre til sluttspillet, Portugal og Ghana er ute.

- Vi skapte mange sjanser, men klarte ikke å ta dem. Sett resultatet i den andre kampen, og alle sjansene vi hadde, så var det mulig å gå videre. Vi gjorde vårt beste, og ga alt. Men slik er fotballen, sa Cristiano Ronaldo etter kampen ifølge FIFA.com.
Høyt tempo I starten av kampen var det tydelig at dette skulle bli keeperenes aften. Det var nemlig et forrykende tempo, med sjanser i begge ender av banen. Gang på gang ble gode avslutninger stoppet av Portugals Beto og Ghanas Fatau Dauda i andre enden.

Begge lag var utrolig hete fra start. Selv om de var avhengige av resultatet mellom USA og Tyskland, var det tydelig at åttedelsfinale var noe begge ønsket seg.

SELVMÅL: John Boye sleivsparket ballen i eget nett. Foto: REUTERS/David Gray
SELVMÅL: John Boye sleivsparket ballen i eget nett. Foto: REUTERS/David Gray Vis mer

Om Cristiano Ronaldo hadde fått kritikk tidligere i mesterskapet, var han tilbake for fullt nå. Allerede etter snaue tjue minutter hadde han hatt en suser i tverrliggeren, og en heading på keeper. Sistnevnte er en mulighet Ronaldo pleier å score på, helt umarkert fra fem meter. Men den gang ei.

Selvmål Etter en halvtime kom scoringen for Portugal - ved Ghana.

Miguel Veloso la inn i feltet, og John Boye skulle klarere. Ghaneseren traff ballen feil, og istedenfor å sende ballen ut, gikk den via låret og i mål - nærmest som et brassespark.

Tempoet fortsatte ut i andre omgang, og Portugal dominerte for det meste.

Men scoret, det gjorde Ghana. Asamoa la et innlegg fra venstre, og Gyan stanget inn utlikningen for Ghana.

Endelig kom scoringen Så var det Ghana som dominerte.

Etter at Tyskland tok ledelsen mot USA, så det vanskelig ut for USA. Derimot øynet Ghana muligheten, som hadde målforskjellen i sin favør. Før Portugal våknet igjen.

Endelig fikk Cristiano Ronaldo den etterlengtede VM-scoringen.

En klønete retur fra keeper Dauda havnet rett i beina på en umarkert Ronaldo ved sju meter. Derfra satte Ronaldo ballen sikkert i venstre hjørne.

Portugiseren var også hvass i slutt minuttene, og kom til flere sjanser han burde ha satt.

Portugal - Ghana 2-1 (1-0)

Mål: 1-0 John Boye (selvmål 31), 1-1 Asamoah Gyan (56), 2-1 Cristiano Ronaldo (80).
67.540 tilskuere i Brasilia.

Cristiano Ronaldo. Kanskje ikke tilbake for fullt, men dominerer slik vi er vant med å se ham. Fant åpningene for Portugal og kom til flere farlige sjanser. Fikk endelig VM-scoringen.

  Asamoah Gyan. Toneangivende i det ghanesiske angrepet og scoret et utrolig viktig mål. Tente håpet for Ghana. Nesten alltid på rett sted til rett tid.

  John Boye. Selmålet sier sitt, som kom ved et reint sleivspark. Hadde også noen involveringer som ikke var helt topp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer