- Ronaldo fikk ikke den ulovlige behandlingen

En forveksling, hevder legen.

(Dagbladet.no): Milan-spissen Ronaldo behandles hjemme i Brasil for en lårskade som har satt ham ut av spill de siste ukene.

Antidopingadvokaten Ettore Torri i den italienske olympiske komité (CONI) sa tidligere denne uka at det kan bli aktuelt å dopingetterforske Ronaldo, fordi han skulle ha fått en hormonbehandling som er ulovlig i Italia.

Den brasilianske landslagslegen Jose Luis Runco hevder nå overfor TV-kanalen Globo at det dreier seg om en forveksling.

- Det har oppstått noe forvirring ettersom den dagen Ronaldo var her, var også Maxi fra Flamengo her og fikk den typen hormonbehandling, sier Runco ifølge Reuters.

Den omdiskuterte behandlingsmetoden utnytter et naturlig protein som stimulerer muskelcellene til å dele seg og dermed lege skaden raskere. I Italia er dette forbudt, men Runco opplyser at det er en helt normal behandlingsmetode som benyttes over hele verden.

- Metoden har vært i brukt i mer enn sju-åtte år, og har ikke på noe tidspunkt vært diskutert som mulig doping, sier legen.

Ronaldo ble skadd i slutten av juli, og har gått glipp av Serie A-åpningen med Milan. Fortsatt vil det ta noe tid før vi får se den nye, slanke Ronaldo slik trener Carlo Ancelotti har lovet.

- Jeg regner med at Ronaldo vil være klar til å gjenoppta sine aktiviteter om tre uker, ettersom skaden er leget, sier Runco.

SNART TILBAKE: Ronaldo kan være i gang om tre uker, mener landslagslegen til Brasil. Han avviser at Ronaldo får behandlingen som er ulovlig i Italia. Foto: Reuters/Scanpix
SNART TILBAKE: Ronaldo kan være i gang om tre uker, mener landslagslegen til Brasil. Han avviser at Ronaldo får behandlingen som er ulovlig i Italia. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer