Ronaldo fikk opphevet straffen

MILANO (NTB-AFP): Inter-stjernen Ronaldo ropte til dommeren at han var tvers gjennom korrupt, og ble idømt to kampers karantene av det italienske fotballforbundet. I dag ble dommen opphevet som følge av tull med innrapporteringen.

Frustrert over at den italienske dommeren Piero Ceccarini ikke tildelte ham straffespark i en kamp mot Juventus sist søndag, ropte Ronaldo til dommeren at såvel han som resten av den italienske dommerstanden er korrupt.

Oppførselen førte til at disiplinærkomiteen i det italienske fotballforbundet idømte Ronaldo to kampers karantene. Men så begynte rotet. For dommer Ceccarini leverte ingen rapport om hendelsen. Dommen ble fastsatt ut fra en annen offisiell representants rapport fra kampen.

Etter mye fram og tilbake kom det for dagen at rapporten ikke var skrevet av riktig mann. Dermed måtte dommen oppheves, og Ronaldo har fått klarsignal til å spille søndagens kamp mot Piacenza.

- Jeg visste at klubben hadde anket avgjørelsen, men trodde ærlig talt ikke at den ville få gjennomslag. Det er gode nyheter etter mange vonde dager. Jeg kan nesten ikke vente med å komme tilbake til San Siro, sa den brasilianske hovedpersonen.

Også utestengelsen av lagkameraten Ivan Zamorano ble redusert, men han må fortsatt sone én kamp.