- Ronaldo for dyr, Gamsten får duge

Her er Mourinhos utvalgte.

(Dagbladet.no): Han er blitt utskjelt for sitt spill for det norske landslaget, men i England har Morten Gamst Pedersen fortsatt en høy stjerne.


Nå har selveste Josè Mourinho plukket ut Blackburn-vingen på sitt «fantasi-lag» i den britiske avisen
Daily Telegraph.- Hvis du ikke kan få Ronaldo på laget ditt, så får Gamst Pedersen duge. Han er skjebnebestemt til å nå toppen, skryter den tidligere Chelsea-manageren.

- Det er hyggelig, det skal jeg ikke stikke under en stol. Det er artig å bli satt pris på av en som har oppnådd så mye innen fotballen, sier Gamst Pedersen til ABC Nyheter.

Snart klar for toppklubb

Mourinho har fått 500 millioner kroner å handle spillere for og får nordmannen til halve prisen av Ronaldo.

«The special one» tror nordmannen snart er klar for å ta steget til en av storkanonene i Premier League.

- Jeg respekterer Blackburn som klubb, men jeg tror Gamst Pedersen spiller for et topplag veldig snart. Han kan score mange mål på dødball, han jobber hardt for laget og nå, i en alder av 26 år, har han modnet til å bli en spiller av høy klasse, skryter Mourinho.

Gamsten er ikke helt ukjent med gode ord fra Stamford Bridge. Da stjernebacken Josè Bosingwa møtte pressen etter overgangen fra Porto i sommer, avslørte han at Gamsten var spilleren han så mest i fram å teste seg i mot.

VRAKER RONALDO FOR GAMSTEN: Tidligere Chelsea-manager Josè Mourinho har plukket ut sitt beste Premier League innenfor gitte rammer og funnet plass til den norske Blackburn-vingen. Foto: Antonio Calanni/AP
VRAKER RONALDO FOR GAMSTEN: Tidligere Chelsea-manager Josè Mourinho har plukket ut sitt beste Premier League innenfor gitte rammer og funnet plass til den norske Blackburn-vingen. Foto: Antonio Calanni/AP Vis mer

- Dette er en veldig sterk liga med mange gode spillere, men den som skiller seg ut for meg er Pedersen. Han er en stor venstreving og det blir fint å spille mot ham. Han er veldig rask, han slår ballen veldig raskt og jeg liker måten han spille på, sa Bosingwa da.

Torres er Mourinhos supermann

Josè Mourinho sier det smerter å utelate store spillere som Frank Lampard, Petr Cech, Didier Drogba og Ashley Cole.

- Dette er ikke de elleve beste spillerne i Premier League, men jeg har måttet gjøre valg og jeg har ikke brukt opp alle pengene en gang. Dette er spillere jeg liker og som vil utfylle hverandre, sier Mourinho.

Liverpool-spiss Fernando Torres er Mourinhos dyreste mann.

- Han er rett og slett en matchvinner. Drogba var en supermann for meg i Chelses og forhåpentligvis kan Torres være min supermann, sier den eksentriske manageren.

Mourinho har funnet plass til Ricardo Carvalho og Michael Essien fra Chelsea, sine tidligere elever Lassane Diarra og William Gallas og Josè Reina, Steven Gerrard og Fernando Torres fra Liverpool.

Men ikke en eneste en fra Manchester United.

- Ronaldo for dyr, Gamsten får duge
<B>VRAKER RONALDO:</B> Morten Gamst Pedersen setter pris på skryten fra Inter-manager Josè Mourinho.